Eğitim E-Spor Nedir? En Bilinen E-Spor Oyunları Nelerdir?

E-Spor Nedir? En Bilinen E-Spor Oyunları Nelerdir?

01.03.2021 - 15:09 | Son Güncellenme:

E spor bugün birçok ülkeden ve birçok alanda oyuncuları bulunana bir oyun türü olmaktadır. Özellikle e spor milli takımının almış olduğu galibiyetler nedeni ile bugün e spora olan güven ve ihtiyaç da artmıştır. E spor hakkında en çok sorulan soruların başında e-Spor nedir? En bilinen e-Spor oyunları nelerdir? Soruları bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.

E-Spor Nedir En Bilinen E-Spor Oyunları Nelerdir

E-spor denilince akla daha çok bilgisayar ortamında oynana oyunlar gibi düşünülmektedir. Aslında e spor o kadar da basit çaplı bir dal olmamaktadır.

Haberin Devamı

E - Spor Nedir?

E spor aslında 1990 yıllarında bilgisayar ve oyun sektörünün gelişmesi ile ortaya çıkan bir tür oyun müsabakası karşılaşması sporudur. İlla bir spor yapılır iken ter dökülmesine gerek yoktur. Bu spor dallarında biri olan ve oldukça fazla izleyicisi bulunana e spor dünyanın birçok yerinden sporcular bulundurmaktadır. Birçok farklı oyun türünde e spor oyuncuları yetişmektedir. E spor oyuncularının genel yaş skalası 12 ile 29 arasında değişmektedir.

En Bilinen E-Spor Oyunları Nelerdir?

En çok bilinen ve bugün milyonlarca oyuncusu bulunana e spor oyunu PUBG olmaktadır. Bu oyunun temel amacı bir adaya düşen ve dört kişilik takımlardan oluşan yüz oyuncuyu içermektedir. Oyun içinde sürekli zehirli gazdan kaçarak alan daralmaktadır. Birinci olan takım evden topladıkları silahlar ile diğer düşmanlarını vurmaktadır.

Haberin Devamı

Ve birinci olan takım ise oldukça yüklü paralar hem kendi takımlarına hem de kendi ülkelerine kazandırabilmektedirler. Ülkemiz e spor takımı son yıllarda pek çok müsabakada birinci olmuştur. Bu PUBG oyunu gibi diğer oyunlar ise Call Of Duty veya Counter Strike Go oyunu olmaktadır. Bu oyunlar için özel yetiştirme ve çalışma ortamları oluşmaktadır.