Eğitim Eau De Toilette Ne Demek? Eau De Toilette İle Eau De Parfum Arasındaki Farklar Nelerdir?

Eau De Toilette Ne Demek? Eau De Toilette İle Eau De Parfum Arasındaki Farklar Nelerdir?

21.04.2021 - 14:58 | Son Güncellenme:

İnsanların hoş kokmayı sevmeleri, büyük bir endüstrinin doğmasına sebep olmuştur. İnsandan insana güzel koku anlayışı değişse de genel olarak bedene ait has kokular yerine meyve, baharat ve çiçek kokuları daha cazip bulunur. Bunu sağlamanın en pratik yolu ise parfüm kullanmaktır. Peki, parfümlerde Eau De Toilette ne demek ve Eau De Parfum ile farkları nelerdir tüm detaylarıyla derledik.

Eau De Toilette Ne Demek Eau De Toilette İle Eau De Parfum Arasındaki Farklar Nelerdir

Parfüm; titiz, bilimsel ve uzun süren çalışmalar sonucunda üretilir. Temel olarak parfüm çeşitleri ikiye ayrılır: Eau de Toilette ve Eau de Parfüm. Bu kelimeler Fransızcadır ve dilimize tek bir isimle geçmiştir. Yani her iki türü de parfümdür. Ancak ne kullandığımızı ve ne satın aldığımızı gerçekten bilebilmek için bu terimlerin farkını öğrenmemiz gerekir.

Eau De Toilette Ne Demek?

EDT parfümleri üretiminde yaklaşık% 5-15 oranında az miktarda uçucu yağ kullanılır. EDT parfüm dört saate kadar üzerinizde kalabilir. Üst notası hakimdir ve ilk kullanımda önemli bir aroma yayar. Ancak alkol içeriği nedeniyle ciltten hızla buharlaştığı için gün boyu tekrar kullanılması gerekir. Düşük mukavemeti nedeniyle EDT günlük kullanım için çok uygundur.

EDP'deki daha yüksek parfüm yağı konsantrasyonu nedeniyle sadece uzun ömürlü değil aynı zamanda daha aromatiktir. Aksine, EDT daha taze ve daha hafiftir. Parfüm seçerken mevsimi göz önünde bulundurmak faydalı olacaktır. Sıcak ve nemli mevsimlerde EDT daha uygundur, soğuk havalarda EDP parfüm daha uygundur.

Eau De Toilette ile Eau De Parfum Arasındaki Farklar Nelerdir?

Her ikisinin içeriğinde ortak olarak bulunan alkol, parfüm yağı ve su ve alkol vardır. İkisi arasındaki temel fark ise Eau de Parfum’deki parfüm yağı konsantrasyonu orta ya da daha yüksek iken Eau de Toillette’de parfüm yağı konsantrasyonu orta ya da daha düşüktür.

Eau de Parfum’de konsantre aromatik bileşik %20-15 oranında bulunur. Aromatik bileşik denilen madde, koku moleküllerini içeren bir yağdır. Geri kalan %85 oranındaki kısım ise etanol ve sudur. Etanolün sudan daha yüksek oranda kullanıldığı parfümler genelde daha kaliteli olanlardır.
Eau de Toilette’de ise konsantre aromatik bileşik -5 oranında bulunur. Aynı zamanda su oranı etanolden çok daha fazladır.