Eğitim Eğitime kısa bir mola!

Eğitime kısa bir mola!

20.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında dün karnelerini alan 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen, 2 haftalık yarıyıl tatiline başladı.

Eğitime kısa bir mola

Türkiye’nin dört bir yanında karne törenleri gerçekleştirilirken bazı okullarda öğrencilere kitap, çikolata, çiçek gibi hediyeler dağıtıldı halk oyunları gösterileri düzenlendi.

Haberin Devamı

İstanbul’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 2 milyon 985 bin 983 öğrenci de karnesini aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Fatma Süslügil İlkokulu’nda öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilerin kimi takdir, teşekkür belgeleri alırken bazı öğrenciler ise düşük notlar nedeniyle morali bozuktu. Öğrenciler karnelerini alıp tatile çıktıkları için mutlu olduklarını belirtti. Öğrenciler 16 günlük tatilin ardından 5 Şubat’ta ders başı yapacak.

Ödev verilmedi

MEB, yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevlerinin verilmeyeceğini açıkladı. Ödev yerine öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi istenirken, öğrencilerin yaşlarına uygun şekilde aileleriyle yapabilecekleri etkinliklerle kaliteli zaman geçirmelerine yönelik etkileşimli dijital rehber kitaplar da hazırlandı.