Eğitim Eğitimi yaygınlaştırıyor

Eğitimi yaygınlaştırıyor

13.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Açtığı merkezler ve hazırladığı projelerle on binlerce öğrencinin hayatına dokunan Konya Selçuklu Belediyesi, Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) kapsamında “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” ile geniş yelpazede hizmet sunuyor. 

Eğitimi yaygınlaştırıyor

Bu çerçevede Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde yer alan Sanat Tasarım Atölyesi ile öğrencilere Robotik Kodlama ve İnovasyon, Seramik, Ahşap ve Metal gibi atölyelerde eğitimler veriliyor. Merkezden bugüne kadar 2 bin 185 öğrenci faydalandı.

Haberin Devamı

Trafik Eğitim Parkı da SEDEP kapsamında yürütülen projelerden biri. Park içerisindeki 58 kişilik simülasyon merkezinde ilköğretim çağındaki çocuklara Konya Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü ekiplerince teorik ve pratik eğitimler veriliyor.
Çocukların, okul öncesi dönemden başlayarak kütüphanelerle tanıştırılması amacıyla Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi’ni hayata geçiren Belediye, bu kapsamda 4-10 yaş grubundaki 16 bin 119 öğrenciye ulaştı. Belediyenin açtığı merkezlerden biri olan Hatice Hatun Mahalle Külliyesi kapsamında ise Çocuk Mektebi ve Millet Kıraathanesi İrfan Mektebi yer alıyor.