Eğitim Elti Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kim Kime Elti Der?

Elti Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kim Kime Elti Der?

03.06.2021 - 13:03 | Son Güncellenme:

Akrabalar arasında en merak edilen kelimeler içerisinde elti gelmektedir. Eltinin kim olduğu ve akraba içerisinde ne olduğu merak edilen anlamlar arasında gelir. Peki, elti ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kim kime elti der? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Elti Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kim Kime Elti Der

Özellikle akraba içerisinde bazı kelimeler vardır ve bunlar belli bir akrabayı anlatır. Ancak çoğu zaman bu kelimeler karışır ve kimin kimi olduğu anlaşılmaz. Unutulan ve karıştırılan kelimeler içerisinde de elti gelir.

Haberin Devamı

Elti TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Elti kelimesi akrabalar arasındaki kadınlar için dile getirilen bir unvandır. Bu bağlamda erkek kardeşlerin eşlerin birbirine söylediği kelime olarak ifade etmek mümkündür. Bir aile içerisinde iki erkek kardeş var ve bunlar evli ise, kardeşlerin eşleri birbirini elti diye çağırır.

Kim Kime Elti Der?

Akrabalar arasında en çekişme yaşanan kişiler eltiler olarak bilinir ve ifade edilir. Eltilerin çok fazla anlaşamadığı düşünülür. İki erkek kardeşin eşlerinin birbirine söylediği kelime olarak da öne çıkar. Yani bu anlamda iki kadın birbirlerinin eltisi olur.