Eğitim Erik Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Erik Ağacı Nerede Yetişir? Kısaca Özellikleri Nelerdir?

25.08.2021 - 16:06 | Son Güncellenme:

Erik ağacının anavatanı aslında Anadolu topraklarıdır. Ama dünyanın pek çok yerine zaman içinde uyum göstermeyi başaran bir ağaç türüdür. Erik ağacının Kafkasya bölgesinden tüm dünyaya yayıldığı düşünülüyor. Erik ağacının çok sayıda farklı çeşidi bulunur. Bu çeşitlerin ise, genellikle 2000’den fazla olduğu düşünülür. Erik ağacı nerede yetişir sizler için derledik.

Erik Ağacı Nerede Yetişir Kısaca Özellikleri Nelerdir

Erik ağacının ülkemizde yaklaşık olarak 250 çeşidi vardır. Türkiye’de birkaç bölgenin haricinde hemen hemen her yerde yetişebilir.

Erik Ağacı Nerede Yetişir?

Erik ağacı, ülkemizde hemen hemen her yerde rahatlıkla yetişir. Eriğin anavatanı ise, Anadolu topraklarıdır. Ülkemizde erik ağacı sadece Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinde yetişmez. Erik ağacı, toprak cinsi konusunda sıkıntılı bir ağaç türü değildir. Ama genellikle zengin ve humuslu topraklarda daha verimli bir şekilde yetişir.

Erik Ağacının Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Erik ağacı, nem oranının fazla olduğu ve sıcaklığın çok olduğu topraklarda daha kolay yetişir. Aşılama yöntemi ile üretilen türleri de vardır. Erik ağacı, gülgiller familyasında yer alan ve bol miktarda meyve üreten ağaçlar arasında yer alır. Genellikle de Doğu ve Güneydoğu, Anadolu bölgelerinin kurak bölgeleri hariç olmak üzere ülkemizin her yerinde rahatlıkla yetişebilir. Erik ağacının yaprakları da küçük ya da büyük, kenarları renkli ve dişli olmak üzere çeşitlilik gösterebilir. Meyvesi ise, büyük, sulu ve tadı mayhoştur. Kırmızı ve yeşil erik türleri vardır. Meyvelerini ilkbaharda verir.