Eğitim Fark yaratacak gençlere çağrı

Fark yaratacak gençlere çağrı

25.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Schmidt Futures, Rhodes Vakfı ortaklığında başlattığı ‘Rise To’ kampanyası ile 15 - 17 yaş arası gençlerin, 2023 Rise Global Challenge’a başvurabileceklerini duyurdu.

Fark yaratacak gençlere çağrı

Dünyanın dört bir yanında 15 - 17 yaş arası gençleri tespit eden program, onların gelecek on yıllar boyunca insanlığa hizmet etmelerine yardımcı olmak üzere aralarında burslar, kariyer hizmetleri ve kaynak yaratma fırsatlarının da bulunduğu destekler sağlıyor.

Hayata geçirilmesinden bu yana 170 ülkeden 150.000’i aşkın kişiyi topluluğuna dahil eden Rise, 69 ülkeden eğitimi daha erişilebilir hale getirmekten küresel ısınmayı azaltmaya, çevre sorunlarıyla mücedeleden kanseri daha iyi tespit etmeye yönelik araçlar geliştirmeye kadar birçok alanda zekasını sergileyen 200 genç seçti. İnsanlığa verecekleri hizmetler için ömür boyu desteklenecek gençler arasına son iki yıl içinde, toplam 11 Türk öğrenci de girdi.

Programa başvurular Rise web sitesi üzerinden Ocak 2023’e kadar devam ederken, koşullara ilişkin detaylı bilgilere https://www.risefortheworld.org/rules adresinden ulaşabilirsiniz.

Yazarlar