Eğitim Fca Nedir, Açılımı Ne Demek? Fca Teslim Şekli Nasıl Yapılır?

Fca Nedir, Açılımı Ne Demek? Fca Teslim Şekli Nasıl Yapılır?

07.11.2021 - 02:06 | Son Güncellenme:

Yabancı kökenli bir kelime grubu olarak FCA kısaltması öne çıkar. Özellikle ticaret ile ilgili bir konu olması üzerinden önemli bir yere sahiptir. Peki, FCA nedir, açılımı ne demek? FCA teslim şekli nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Fca Nedir, Açılımı Ne Demek Fca Teslim Şekli Nasıl Yapılır


Kökünü İngilizce olan FCA ticari yönden bir durumun kısaltması olarak bilinir. Aynı zamanda her ülke için ve uluslararası çapta önemli bir yere sahiptir.

FCA Nedir, Açılımı Ne Demek?

Herhangi bir şirketin ve şirket üzerinden satıcının, ülkesinde taşımacı teslim adresini ve gerekli bilgileri vermesi anlamına gelir. Diğer bir ifadeyle ürünlerin taşımacıya teslimat olarak da ifade etmek mümkündür. FCA açılım olarak ise İngilizce üzerinden Free carrier olarak bilinir.

FCA Teslim Şekli Nasıl Yapılır?

Satıcı ülkesinde teslim yeri belirtmek suretiyle bu bağlamda teslimat için gerekli bilgileri verir. Aynı zamanda yurtiçi nakliye masrafları ile beraber ihracat formaliteleri tüm prosedürler satıcıya aittir. Bu şekilde gerekli prosedürler tamamlamak suretiyle satıcı, taşımacı üzerinden ürünlerin transfer edilmesine olanak verir. Günümüzde bu durum ihracat üzerinden bütün ülkeler için aynı şekilde yürür.