Eğitim Feyzullah İsminin Anlamı Nedir? Feyzullah Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Feyzullah İsminin Anlamı Nedir? Feyzullah Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Feyz kelimesinin ilk anlamı bolluk ve verimdir. Bu kelime, ilmi ve kültürel alandaki birikimi tanımlamak için kullanılır. Sözcüğün ikinci anlamı ise Allah'ın kullarına karşılıksız olarak bahşettiği ihsandır. İnsanlara verilen her nimet birer feyzdir. İslam alimlerine göre akıl ve irade gibi sadece insanlara verilen özellikler de birer nimet olduğu için en büyük feyzler arasında yer almaktadır. Feyzullah isminin anlamını ve ayrıntılarını sizler için derledik.

Feyzullah İsminin Anlamı Nedir Feyzullah Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

 Feyzullah ismini kullanan kişi sayısı: 11.983 

Haberin Devamı

 Feyzullah İsminin Anlamı Nedir?

 Feyzullah, Allah'ın bol bol ihsan ederek ödüllendirdiği kul anlamına gelir. Bu nimetlerin başında iman ve ihsan gelir. Çünkü İslam'da, en büyük nimet Allah'a ve peygamberlerine iman, dinde samimiyet ve ihlastır. 

 Feyzullah Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

 Feyzullah isminin ikinci anlamı Allah'ın feyz ve ilham verdiği kuldur. Mümin kulun kalbine doğan ilhamlar da feyz olarak nitelendirilir. Tasavvufta önemli bir yer tutan feyz kavramı müşahede ve mükaşefe ile açıklanır. 

 Allah ve yaradılış hakkındaki derin sırlara vakıf olmaya feyz almak denir. Bu sırlara ulaşan kişilere de Feyzullah olarak adlandırılır.