Eğitim Filistinli çocuklara hediye oyun sandığı

Filistinli çocuklara hediye oyun sandığı

10.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitime erişemeyen çocuklara evlerinde ulaşmak için hazırladığı ‘Benim Oyun Sandığım’ eğitim seti, bu kez Filistinli çocuklar için yola çıktı. Çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyecek nitelikte hazırlanan Filistinli 1000 aileye ulaştırılacak oyun sandıklarının içinde boya seti, büyüteç, dama taşları, geçmeli birim küpler, geometri tahtası ve lastikleri, kale yapı blokları, kırtasiye seti, ksilofon, oyun halısı, eşleştirme kartları, oyun hamuru, oyuncaklar gibi 52 farklı ürün yer alıyor.

Filistinli çocuklara hediye oyun sandığı

Oyun setlerinin gönderilmesi dolayısıyla Ankara Hasanoğlan’daki Ders Aletleri Yapım Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Filistin tüm İslam aleminin tüm insanlığın bir meselesi ve kanayan bir yarası. Hepimiz Filistinli kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmak ve özellikle çocuklar için neler yapabileceğimiz konusunda daha fazla duyarlı olmak durumundayız. Biz Türkiye’deki çocuklarımıza oyun sandıklarımızı gönderiyoruz ve onların eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. İstedik ki Filistinli çocuklarımız da bu oyun sandıklardan yararlansın” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan mesaj

Sandıkların içine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bakanlığın Türkçe ve Arapça mesajları da yerleştirildi.  Erdoğan, mesajında , “İstikbalimizin mimarı sevgili evladım; sokaklarından bal ve gül akan Filistin zor günler yaşıyor. İşgalin, yıkımın, bombaların altında çocuk olmanın güçlüğünü biliyoruz. Türk Milleti olarak bizler uzakta değil, hemen yanı başındayız. Oyun oynamaktan, hayal kurmaktan, hayallerin için mücadele etmekten lütfen vaz geçme! Zulmün karanlığı ne kadar koyu olursa olsun, şafağın aydınlığına karşı duramaz. Sokaklarda özgürce koşturacağın, gökyüzüne korkusuzca bakacağın günler muhakkak gelecek. Doğan gün umuttur çocuğum, yüzünü güneşe dön. Aklımızdasın, gönlümüzdesin, dualarımızdasın! Sevgiyle gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.