Eğitim Galericilik Belgesi Nasıl Alınır? Galeri Açmak İçin Yetki Belgesi Nereden Alınır?

Galericilik Belgesi Nasıl Alınır? Galeri Açmak İçin Yetki Belgesi Nereden Alınır?

20.05.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

Günümüzde yapılan işlerden biri de, galericiliktir. Galericilik yapmak isteyenler, galericilikle alakalı araştırmalar yapabiliyor. Galericilik işi yapmak isteyenler, ihtiyaç evrakların nasıl alınacağı merak ederek araştırma yapabiliyor. Galeri açmak için yetki belgesinin nereden alınacağı araştırılan önemli bilgiler arasındadır. Galericilik belgesi nasıl alınır? Galeri açmak için yetki belgesi nereden alınır? Galericilik belgesi alma konusunda sizler için detayları derledik.

Galericilik Belgesi Nasıl Alınır Galeri Açmak İçin Yetki Belgesi Nereden Alınır

 Galericilik belgesi, galeri açmak için gerekli olan bir belgedir. Mesleki yeterlilik belgesini almak için bireylerin, Bakanlık veya Bakanlık tarafından yetkilendirilen üniversitelere başvurması gerekiyor.

Haberin Devamı

 Galericilik Belgesi Nasıl Alınır?

 Galeri açmak isteyen bireyler, tüm şartları araştırarak bilgi sahibi olmak istiyor. Bireyler galerici açarak hizmet vermek istediğinde, bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Galericilik belgesi, galeri açabilmek için ihtiyaç duyulan bir belge türüdür.

 Galericilik belgesini alabilmenin birçok şartı bulunuyor. Galericilik belgesini alabilmek için şartların yerine getirilmesi ve gerekli kurumlara belge için başvuru yapılması gerekiyor. Galericilik belgesi alabilmek için aranan şartlar şu şekildedir:

18 yaşını doldurma

En az lise mezunu olmak

Mesleki yeterlilik belgesi

İflas etmemiş

Konkordato ilan edilmemesi

Kasten bir suç işlememek olmak

Galeri Açmak İçin Yetki Belgesi Nereden Alınır?

Haberin Devamı

 Galeri açmak isteyenler ilk olarak galericilik belgesi için başvuru yapması gerekiyor. Bireyler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müdürlüğü'ne başvuru yapabilir. Bakanlık veya bakanlık tarafından yetkilendirilen üniversitelere başvurularını gerçekleştirebilir. Yapılan başvurular detaylı olarak incelenerek, onay verilmesiyle belgeler teslim edilir.