Eğitim Ganyotçu Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ganyotçu Kime Denir?

Ganyotçu Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ganyotçu Kime Denir?

11.06.2021 - 15:27 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta veya dizi, filmlerde bazen hiç duymadığımız kelimeler duymak mümkündür. Duymadığınız kelimeler ya insanlar tarafından üretilmektedir ya da ilgili olmadığınız bir konu hakkındadır. Bu kelimelerden biri ganyotçudur. Birçok insan ganyotçu kelimesini filmlerden duymuştur. Ganyotçu ne demek? Ganyotçu kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı nedir? Sizler için ganyotçu kelimesinin anlamını detayları ile derledik.

Ganyotçu Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ganyotçu Kime Denir

Ganyot ve ganyotçu kumar ile ilgili kelimelerdir.

Haberin Devamı

Ganyot Nedir?

Ülkemizde kumarhaneler yasak olduğu için insanlar kumar oyunlarını gizli yerlerde oynamaktadır. İnsanların kumar oynaması için evini veya bir alanını vererek aldığı komisyona ganyot denmektedir. Ganyot kelimesinde ganyotçu kelimesi türetilmiştir.

Ganyotçu Nedir

Ganyotçu kelimesi araştırıldığında farklı cevaplar ile karşılaşılmaktadır. Ganyotçu kelimesi kumar alanında kullanılan bir kelimedir. Ganyotçu kumar oyunlarında para işlemlerinden ve oyunların düzenini sağlayan kişiye denmektedir. Ganyotçu yaptığı işten bir komisyon almaktadır. Ganyotçu kelimesinin eş anlamlısı kurpiyer olarak söylenebilmektedir.

Ganyotçu TDK anlamı

Ganyotçu kelimesi tdk sözlüğünde aratıldığında herhangi bir cevap çıkmamaktadır. Ganyotçu kelimesi halk arasında kullanılan bir tabir olduğu için TDK sözlüğünde ganyotçu kelimesine yer verilmemektedir.