Eğitim Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp (Getat) Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar?

Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp (Getat) Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar?

09.06.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp, kişilerin fiziksel ve ruhsal hastalıkların tedavi süreçlerinin başlanması, hastalıkların iyileşme süreçlerinde tüm müdahalelerin yapılmasıdır. Geleneksel ve Tamamlayıcı tıp için en önemli bilgi ise, farklı kültürlerin inanç ve tüm tecrübelerin toplanıp tedavi süreçlerinde uygulama şeklidir. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ile ilgili çok sayıda hastalığın iyileşme süreçleri hızlandırmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp (Getat) Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, tamamen belirli hastalıkların tedavisi için belirli bilgi birikimlerine başvurulmaktadır. Kazanılmış olan tecrübe ve teoriler ile müdahaleler insan sağlığı açısından olumlu sonuçlar alınmasına neden olmaktadır.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Nedir?

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, toplumu oluşturan bireylerin fiziksel ve ruhsal anlamda yaşadıkları rahatsızlara karşın hızlı ve doğru iyileşme süreçlerin yaşanması için birtakım müdahaleler yapılması olarak tanımlanmaktadır. Sorumluluk alanı olarak geniş bir yapıya sahip olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, nörolojik rahatsızlıkların mücadelesinde etkinliği ile söz ettirmektedir.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Hangi Hastalıklara Bakar?

Haberin Devamı

Aşırı migren ağrıların tedavileri

Çağımızın sorunları arasında yer alan obezite

Birçok hastalığın nedeni haline gelen nikotin bağımlılığı

Dönemsel ve doğuştan kaynaklı alerjik rahatsızlıklar

Astım ve KOAH hastalıkları

Çeşitli mide ve bağırsak hastalıkları

Psikolojik rahatsızlıkların arasında yer alan depresyon ve anksiyete

Nörolojik rahatsızlıklar

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Hipnoz

Akupuntur

Fitoterapi

Kupa terapi

Sülük tedavisi

Ozon terapi

Mezoterapi

Apiterapi

Proloterapi

Proloterapi

Proloterapi

Homeopati

Kayropraktik

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavisinden hastaların yaşı ve cinsi fark etmeksizin müdahalelerin yapılması ve tedavi süreçlerin hızlanması için bir dizi faaliyetler yerine getirilmektedir. Çağımızda da Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Tedavisi ile birçok hastalığın iyileşme süreçleri hızlanmış ve bazı psikolojik rahatsızlar daha büyük sorun hale gelmesi önlendiği görülmektir. Bunların arasında en çok tercih edilen bitki tedavisi yer almaktadır.