Eğitim Gelir Belgesi Nedir, Nereden Alınır? Gelir Belgesinde (Maaş Bordrosu) Neler Gösterilir?

Gelir Belgesi Nedir, Nereden Alınır? Gelir Belgesinde (Maaş Bordrosu) Neler Gösterilir?

17.03.2021 - 16:08 | Son Güncellenme:

Devlet kademelerinde çeşitli belge türleri bulunmaktadır. Gelir belgesi de bu belgelerlerin arasında yerini almaktadır. Gelir belgesi nedir? Nereden alınır ve içerisinde neler gösterilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Gelir Belgesi Nedir, Nereden Alınır Gelir Belgesinde (Maaş Bordrosu) Neler Gösterilir

Gelir belgesi, kişinin aylık olarak gelirini beyan ettiği belgedir. Bu belge, maaş bordrosu olarak da anılmaktadır. Bu belge sayesinde kişi devlete aylık kazancını bildirebilir. Aylık kazancının belirtilmesi durumunda devlet kademesinde çeşitli işlemleri gerçekleştirebilir.

Gelir Belgesi Nedir?

Gelir belgesi, kişinin aylık kazancına yönelik detaylı bilgileri paylaştığı belgedir. Bu belgeleri almak için barkodlu SGK hizmet dökümü, son aya ait olan ve onay barındıran maaş bordrosu, maaş bordrosu yok ise net maaşı tutarını gösteren iş yeri imzalı belge ile gelir belgesi alınabilmektedir. Gelir belgesi, kişinin mal varlığını değil aylık olarak kazancını beyan eden bir belgedir.

Gelir Belgesi Nereden Alınır?

SGK çalışanı olmayan kişiler, gelir belgelerini www.turkiye.gov.tr adresinden alabilmektedir. Burada e-Devlet sistemine bağlı olan bordro sistemi aracılığıyla gelir belgesi rahatlıkla alabilmektedir. SGK’da çalışan kişiler ise gelir belgelerini çalışmakta oldukları kurumdan talep edebilmektedir.