Eğitim Guguk Kuşu Nedir? Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri

Guguk Kuşu Nedir? Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri

24.10.2021 - 02:48 | Son Güncellenme:

Guguk kuşu, gugukgiller ailesine ait olan bir kuştur. Ortalama en fazla otuz santim büyüyebilen bu kuşlar, son derece ince bir yapıya sahiptir. Narin yapısı ile en zarif görünen kuşlar arasındadır. Sizler için guguk kuşu nedir, hikayesi ve özellikleri hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Guguk Kuşu Nedir Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri


Guguk kuşları, bilinen göçmen kuşları arasındadır. Guguk kuşları, yuva yapmazlar. Diğer kuşlar gibi kendilerine ait bir yuvaları bulunmaz. Bundan dolayı da guguk kuşlarına göçmen kuşları denilmektedir.

Guguk Kuşu Nedir?

Guguk kuşu ince, zarif görünümlü göçmen kuşlardandır. Genel olarak guguk kuşları tırtıl ve böcek gibi gıdalarla beslenmektedir. Guguk kuşları ince bir yapıya sahip olmakla beraber bazen orta boyda da görülmektedir. Genel olarak ağaçlarda yaşamaktadır. Ancak birçok türü, yer gibi zemin kuşları arasındadır. Guguk kuşları kendi içinde de farklı türlere ayrılmaktadır. Guguk kuşu türleri genel olarak iki farklı beslenme şekline ayrılır. Bazı türler sadece meyve gibi gıdalar tüketmektedir. Ancak bazı türleri sıklıkla böcek, larva ve benzeri etçil besinler tüketmektedir.

Guguk Kuşu Hikayesi ve Özellikleri

Guguk kuşu, Yunan mitolojisinde geçen bir kuş türüdür. Tanrıça Hera’nın kuşu olarak bilinen guguk kuşu, binlerce yıldır bilinen efsanevi bir kuş türüdür. Bununla beraber birçok kültürde guguk kuşu mevsim habercisi olarak bilinmektedir. Özellikle batı bölgelerinde ilkbaharın gelişini bildiren kuş olarak geçmektedir. Hindistan gibi bölgelerde ise Kamadeva’nın kuşu olarak bilinmektedir. Bununla beraber Japon kültürü için guguk kuşu aşkın işaretidir. Guguk kuşu özellikleri ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

Guguk kuşları sivri bir kuyruk yapısına sahiptir.

Guguk kuşları her alana yumurta bırakmaktadır.

Guguk kuşları yuva yapmazlar.

Guguk kuşları Tepeli Guguk, Kül Rengi Guguk ve Altın Guguk olarak üç türe ayrılmaktadır, bu türler en çok bilinen guguk kuşu türleri arasındadır.

Genel olarak guguk kuşları yavrularını, geçici olarak kaldıkları yerde büyütür.