Eğitim Haberci Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada

Haberci Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada

18.02.2022 - 11:43 | Son Güncellenme:

Günümüzde ister dergi ve gazetelerde ister sanal ortamda çözülen bulmacalar hâlâ çok sevilmektedir. Popülerliğini hiç kaybetmeyen bu kelime ve sayı oyunları beyin jimnastiği yapmamıza yardımcı olmaktadır. Ayrıca hafızayı da güçlendirdiği bilinmektedir. Ancak bulmacalarda kimi zaman zorlu sorular karşımıza çıkar. Haberci bulmaca sorusu da bunlar arasındadır. Peki, haberci bulmaca cevabı nedir? Harf harf bulmacada haberci yanıtları nelerdir detayları ile derledik.

Haberci Bulmaca Cevabı Nedir Harf Harf Bulmacada

 Haberci bulmaca sorusu birçok kelimeye göre daha farklıdır. Çünkü bu sorunun günümüzdeki ve geçmiş zamanlardaki cevabı farklılık gösterir. 

Haberin Devamı

 Haberci Bulmaca Cevabı Nedir?

 Haberci bulmaca sorusunun da birçok kelime gibi birden fazla yanıtı olduğu görülmektedir. Bunlardan biri Osmanlı zamanında haber getirip götüren kişilere verilen isimdir. Diğeri ise günümüz Türkçesinde kullanılan haber yapan ve ya haberi veren anlamları taşımaktadır. Haberci bulmaca sorusunun yanıtı eski dilde ULAK olarak karşımıza çıkar. Ancak günümüzde haberci sorusunun yanıtı genellikle MUHBİR olarak yanıtlanmaktadır. Bununla birlikte toplam 7 kelime cevabı vardır.

 ​​​​​​Harf Harf Bulmaca 

 Bulmacalar arasında en çok tercih edilen çeşit harf harf bulmaca olmaktadır. Bununla birlikte birçok zorlu soruyu da bünyesinde barındırmaktadır. Haberci bulmaca sorusunun harf harf bulmacada cevabı ULAK, MUHBİR, RESUL, ARKIŞ, AYTAR, KARAKULAK, SAİ kelimeleridir.