Eğitim Halloween Ne Demek, Türkçesi Nedir? Halloween Nasıl Kutlanır?

Halloween Ne Demek, Türkçesi Nedir? Halloween Nasıl Kutlanır?

23.05.2022 - 03:22 | Son Güncellenme:

Halloween, cadılar bayramı olarak bilinmektedir. Pagan ve Hristiyan kökenli kişiler tarafından kutlanmakta olan Halloween, günümüzde seküler bir kutlama halini almıştır. Türkçesi cadılar bayramı olarak bilinen Halloween, her sene 31 Ekim' de kutlanmakta olan bir bayramdır. Evlerin ve bahçelerin süslenmesi, korkunç kostümlerin giyilmesi bu bayramın en önemli özelliklerindendir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Halloween Ne Demek, Türkçesi Nedir Halloween Nasıl Kutlanır

Cadılar bayramında, özellikle çocuklar korkunç kostümler giyerler ve evleri dolaşırlar. Evlerden çikolata ve şeker toplarlar. Halloween her sene 31 Ekim tarihinde kutlanılmaktadır.

Halloween Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Halloween, cadılar bayramı anlamına gelmektedir. Her yıl 31 Ekim'de Hristiyanlar tarafından kutlanılmakta olan bir bayram olduğu bilinmektedir. Halloween denildiği zaman ilk olarak akla gelen simgelerden birisi de balkabakları olmaktadır. Cadılar bayramında evlerin bahçeleri ürkütücü şekillerde süslenir ve korkunç kıyafetler giyen çocuklar, şeker toplamaya çıkarlar.

Ekim ayının sonunda ölülerin tekrar dünyaya geldiklerine inanılarak yapılan bir kutlama olarak bilinmektedir. Halloween, zaman içerisinde perilerle, hayaletlerle ve cadılarla özdeşleşmiş olan bir bayram haline gelmiştir. Cadılar bayramı kutlamalarında çocukların şeker toplamaları da bu bayramı çocuklar için ilgi çekici bir hale getirmektedir.

Halloween Nasıl Kutlanır?

Cadılar bayramı kutlamaları, yazın bitişini ve kışın başlangıcını ifade etmek için yapılan ritüellere veya kutlamalara verilen isimdir. Halloween kutlamaları için evlerin ve bahçelerin ürkütücü eşyalarla süslenmesi gerekmektedir. Sonrasında ise büyük, küçük herkes tarafından giyilen korkunç kostümler ile sokağa çıkılarak kutlamalara katılmak mümkün olmaktadır.

Cadılar bayramı süslemelerinde kullanılmakta olan en önemli simgelerden birisinin de içi oyularak boşaltılan ve gülen yüz halinde oyulduktan sonra içerisine mum konulan bal kabakları olduğu bilinmektedir. Süslemelerde bal kabakları sıklıkla kullanılır. Özellikle Amerika, Birleşik Krallık, İrlanda, Singapur, Hong Kong ve Latin Amerika cadılar bayramının her sene kutlandığı ülkeler olarak bilinmektedir.