Eğitim Ham Bal Nedir, Ne İşe Yarar? Ham Balın Özellikleri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır?

Ham Bal Nedir, Ne İşe Yarar? Ham Balın Özellikleri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır?

28.10.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

Ham bal, endemik bitki çeşitliliğinin çok zengin olduğu, yüksek rakımlı yaylalarda oldukça zorlu şartlarda üretilir. Aynı zamanda bu bal, herhangi bir endüstriyel işleme tabi tutulmadan tüketiciye en doğal hali ile sunulan ham bal, son yıllarda hem beslenme uzmanlarının hem de tıbbın hem önerdiği besinlerin başında geliyor. Ham bal nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Ham Bal Nedir, Ne İşe Yarar Ham Balın Özellikleri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır

Ham bal, doğanın bize sunduğu en mucizevi ürünlerdir. Pek çok faydası olduğu için de hem uzmanların hem de insanların çok dikkatini çekiyor.

Ham Bal Nedir?

Ham bal, arı kovanından sofralara gelen, ısıtma gibi endüstriyel hiçbir işlemden geçmemesi ile bilinen tabiatta bulunabilecek en doğal bal çeşididir. Son zamanlarda tüketicilerin beslenme konusunda bilinçlenmesi ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi sonucunda ham balın sağlık için önemi de dikkat çekmeye başladı.

Ham Bal Ne İşe Yarar?

Ham bal, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bağırsakta yer alan bakteri florasını çoğaltarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ham bal, vücudun çeşitli hastalıklara karşı direncini de arttırır. Cildin ölü hücrelerden arındırılmasına yardımcı olur. Doğal bir ilaç görevi görür ve vücuda enerji verir.

Ham Balın Özellikleri Nelerdir?

Ham bal, 45°'nin üzerinde bulunan sıcaklıklara ısıtılmamış ve 300 mikrondan daha küçük filtreler ile filtrelenmemiş bal demektir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen hastalıklardan koruyan besinler arasında yer alan ham bal, antibakteriyel özelliği sayesinde vücuttaki mikrop ve enfeksiyon oluşumunu da önlüyor. Aynı zamanda ham bal doğal bir ilaç görevi görüyor. İnsanlara enerji veriyor ve hastalıklara karşı vücudun direncini arttırıyor.

Ham Bal Nasıl Anlaşılır?

Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın tereyağı ya da krem kıvamına gelmesi balın ham bal olduğunu gösterir. Soğuk havada donma yapmazsa, bu balın sahte olduğu anlaşılır.