Eğitim Hedefimiz: ''Tükiye'de ilk 10, dünyada ilk 500 üniversite arasna girmek!''

Hedefimiz: ''Tükiye'de ilk 10, dünyada ilk 500 üniversite arasna girmek!''

26.08.2008 - 11:14 | Son Güncellenme:

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, Türkiye’de ilk 10, dünyada ilk 500 üniversite arasına girmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Hedefimiz: Tükiyede ilk 10, dünyada ilk 500 üniversite arasna girmek

Rektör Prof. Dr. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AİBÜ’nün, Avrupa Üniversiteler Birliği ve Akdeniz Üniversiteler Birliği üyesi olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Hedeflerinin arasında birliğin üyesi olmanın da bulunduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, şunları kaydetti: "Ben Türkiye’de ilk 10 ve dünyada ilk 500 üniversite arasına girmeyi hedeflediğimizi söyleyebilirim. Bizim üniversitemizin bunu başarabilecek gücü var. Altyapımız kuvvetli ve eğitimde daha da önemli işler başaracağımıza inanıyorum. Eğitimde olduğu gibi sağlık alanında da kendisinden çok söz ettirecek bir üniversite olmayı başaracağımızı düşünüyorum."

"YURTLAR ÜÇ YILDIZLI OTEL KONFORUNDA OLACAK"

Okullar açılmadan önce yurtları bitirmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız, burayı hem işletme mantığı hem de iç mekan olarak en az  3 yıldızlı bir otel haline getirmek. Çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Eylül ayının 15’ine kadar her şeyi yetiştirmiş olacağız. Ranza sisteminden artık vazgeçtik. Dolayısıyla 350 civarında erkek ve yaklaşık 600 civarında da bayan öğrencimizi yurtlarımıza alacağız. Ortalama bin civarında kapasitemiz bulunmakta. Tabii bunun yanında Kredi Yurtlar Kurumumuz var ve onunda desteği ile birlikte bu konuda bir sorunumuz yok gibi görünüyor. Her şey istediğimiz gibi ve yolunda gelişiyor."

Haberin Devamı

Prof. Dr. Kılıç, gelecek yıl ilçelere yönelip, çok daha kapsamlı bir çalışma yapacaklarını söyledi. Bolu Merkez Meslek Yüksek Okulunu restore ettiklerini, yemekhane, spor salonu ve çevre düzeninde yeniliklere gideceklerini bildiren Prof. Dr. Kılıç, "Hem eğitim öğretim kalitesini arttırmak, hem de fiziki mekanları öğrencilerimize yakışır hale getirmek için önümüzdeki yıl ilçelerimizde yoğun çalışmalarımız olacak" dedi.

-YENİ FAKÜLTELER İÇİN YÖK’E TEKLİF

Yeni fakülteler açmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, şunları söyledi:

"En önemlisi, Gerede’ye kurulacak olan fakülte. Otelcilik, Turizm  İşletmeciliği Bölümü için tekliflerimizi yaptık. Bunun yanında Gerede Meslek Yükse Okulumuza ayakkabı tasarımı ile ilgili bölüm açılması için  tekliflerimiz var. Diğer taraftan Arkeoloji bölümü açılması için büyük çabalarımız var. Biz bu bölümlerin hepsi için YÖK’e teklifte bulunduk. Bunlar ihtiyacımıza göre artarak devam edecek. Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili olarak da müzik eğitimi, müzik bilimi bölümü ve resim bölümü önerisinde bulunduk. Sanıyorum önümüzdeki yıl içinde bu fakültemize de öğrenci alacağız."