Eğitim Hııt Kardiyo Nedir, Nasıl Yapılır? Hııt Kardiyo Ne İşe Yarar, Kaç Kalori Yakar?

Hııt Kardiyo Nedir, Nasıl Yapılır? Hııt Kardiyo Ne İşe Yarar, Kaç Kalori Yakar?

17.02.2022 - 17:39 | Son Güncellenme:

HIIT Kardiyo birçok sporsever tarafından ne olduğu ve nasıl yapıldığı araştırılan konulardan biridir. Özellikle yapmayı düşünen kişiler tarafından da sıklıkla araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan HIIT kardiyo nedir öğrenebilir ve nasıl yapıldığı konusunda da bilgi sahibi olabilirsiniz. HIIT kardiyo nedir, nasıl yapılır? HIIT kardiyo ne işe yarar, kaç kalori yakar tüm detayları ile derledik.

Hııt Kardiyo Nedir, Nasıl Yapılır Hııt Kardiyo Ne İşe Yarar, Kaç Kalori Yakar

HIIT kardiyo yüksek ya da düşük tempolu aktivitelerin ara verilere verile yapılması anlamına gelir. Kalp ritminin düşürülüp yükseltilerek yapıldığı HIIT kardiyo haftada 3 ya da 4 kez yapılması önerilen bir spordur.

HIIT Kardiyo Nedir, Nasıl Yapılır?

HIIT kardiyo sporsever kişiler tarafından sevilerek yapılan kardiyolardan biridir. Düşük ve yüksek tempolu hareketlerin ara verilerek yapılması anlamına gelen HIIT kardiyo boyunca kalp ritmi yüksek olduğundan daha fazla kalori yaktırır.

HIIT kardiyo yapmak isteyenler bir süre düşük tempolu hareketler yaptıktan sonra nabız yükseltici yüksek tempolu hareketlere geçmeleri gerekir. Örneğin HIIT kardiyo için 30 saniye koştuktan sonra birkaç dakika tempolu koşu daha sonra tekrar 30 saniye koşu yapmak gerekir.

HIIT Kardiyo Ne İşe Yarar, Kaç Kalori Yakar?

HIIT kardiyoda nabız ve kalp atışı sürekli olarak yükselip düştüğünde vücutta daha fazla yağ yakımı olmasını sağlar. HIIT kardiyo yaparak 30 dakikalık bir süre içinde yaklaşık olarak 250-300 kalori yakmak mümkündür. Yüksek kalori ve yağ yakımı isteyen kişilerim HIIT kardiyo yapmaları önerilir.