Eğitim Hipoestezi Nedir, Neden Olur? Hipoestezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hipoestezi Nedir, Neden Olur? Hipoestezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

24.07.2022 - 12:37 | Son Güncellenme:

Dokunma duyusunun azalması ya da kaybını anlatan doğum hipoestezi olarak bilinir. Özellikle ağrı duyusunun azalması ile birlikte kaybı gibi durumlar üzerinden ön plana çıkar. Hipoestezi nedir, neden olur? Hipoestezi tedavisi nasıl yapılır? Hipoestezi hakkında tüm merak edilenleri ayrıntıları ile derledik.

Hipoestezi Nedir, Neden Olur Hipoestezi Tedavisi Nasıl Yapılır

Ağrı veya Dokunma duyusunun azalması ya da büyük oranda kaybı hipoestezi kelimesi üzerinden ifade edilir. Benim belli bir bölümünün bu yetisini kaybetmesi doğrultusunda ortaya çıkan bir durumdur. Özellikle dokunma duyusu için öne çıkan ve ifade edilen bir durum olduğunu söylemek gerekir.

Hipoestezi Nedir?

Kişinin dokunma duyusunu azalması ya da önemli oranda kaybetmesi hipoestezi sorunu olarak öne çıkar. Nörolojik bir problem olması ile beraber, farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Kişi zaman içerisinde ve yavaş yavaş Dokunma duyusunu kaybederek bunu bütünüyle ortadan kaldırabilir.

Hipoestezi Neden Olur?

Duygusal bozulma ile beraber algısal etkinin önemli oranda azalması neticesinde hipoestezi ortaya çıkmaktadır. Bu durum özellikle beyinde meydana gelen birtakım problemler neticesinde yaşanır. Şeker hastalığı, multipl Skleroz, artrit ve boyun kireçlenmesi gibi pek çok problemden bahsetmek mümkün. Tabii bunların net olarak ortaya çıkarılabilmesi için, nörolojik açıdan uzman doktor kontrolünde gerekli tetkiklerin yapılması gerekir. Cildin hassasiyetine zaman içerisinde ve önemli oranda kaybetmesi neticesinde, dokunma duyusu bütünüyle ortadan kalkabilir.

Hipoestezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Altta yatan sebebe bağlı olarak hipoestezi tedavisi Uzman Doktor kontrolünde ele alınır. Genelde kendiliğinden geçen bir sorun olmasının yanı sıra, ileri seviyelerde birtakım tedavi yöntemleri uygulanır. Çeşitli ilaç türlerinin yanı sıra, beslenme koşullarının iyileştirilmesi üzerinden bu durum tedaviye alınır. Özellikle vitamin ve mineral eksikliği yaşayan kişiler için özel beslenme ve bu konuda uygulama ön plana çıkar. Elbette şeker hastaları, sinir hastaları ve benzeri gibi problemler yaşayan kişiler için farklı tedavi yöntemleri öne çıkar.