Eğitim Hokage Ne Demek, Türkçesi Nedir? Naruto Hokage Sıralaması...

Hokage Ne Demek, Türkçesi Nedir? Naruto Hokage Sıralaması...

31.05.2022 - 17:09 | Son Güncellenme:

Hogake, köyün en yaşlı ninjası anlamını taşımaktadır. Manga ve naruta anime serisinde ninja rütbeleri bulunmaktadır. Ninja rütbeleri arasında hogake yer almaktadır. Bir ninja sahip olduğu rütbeye uygun olarak beceri seviyelerine sahip olmaktadır. Ninjayı normal bir ninjadan ayıran rütbeler, önemli meslek gruplarına verilmektedir. Bir ninjanın başlaması gereken yer, akademi olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hokage Ne Demek, Türkçesi Nedir Naruto Hokage Sıralaması...

Her çeşit pratik ve teorik sınava tabii tutulan hokage, fiziksel uyum içerisinde olmaktadır. Dönüşüm, vücut değiştirme ve kaçış teknikleri, hokage rütbesine öğretilmektedir. Kendi köyünün simgesini taşıyan hogake, akademiden gerçek anlamda mezun olabilmesi için ek sınav uygulanmaktadır. Akademiden akademiye mezun olmak için gerekenler değişmektedir.

Haberin Devamı

Hokage Ne Demek?

Hogake, köyler içerisinde bulunan en güçlü ninjayı simgelemektedir. Köyün lideri olan hokage, emekli olunca unvanını başka bir ninjaya devretmektedir. Hokage unvanı bir kişiye verilince unvan o kişide sürekli olarak kalmaktadır. Bu durum sadece bir tanesinin aktif olmasına rağmen aynı anda birden fazla hogake bulunmasına neden olmaktadır.

Hokage Türkçe'si Nedir?

Hokage ateş gölgesi anlamını taşımaktadır. Rütbeden çok bir sınıf olan hogake, büyük saygı görmektedir. Düşmanlarının veya dostlarının taktığı isim ile anılan hokage, özel bir statü kazanmaktadır. Hokage pozisyonu, Konaha'nın kurulmasından kısa bir süre sonra oluşturulmuştur. Hokage olma töreni büyük bir olay olduğundan, Konaha'da büyük ilgi görmektedir. 

Haberin Devamı

Köyün ninjalarına görev atayan hokage, köyün personeli ve projeleri için kaynak temin etmek ile yükümlü olmaktadır. Köyün günlük işlerinin çoğundan sorumlu olan hokage, yaşamsal öneme sahip olan olaylar için yurt dışına seyahat gerçekleştirmektedir. Ateşin İradesi'ne uygun bir şekilde yaşayan hokage, Konaha'yı ailesi gibi görmektedir. İş yükü oldukça zorlu olan hokage, emekli olduktan sonra yeni hokageye yardımcı olabilmektedir.

Naruta Hokage Sıralaması

Birinci hokage Hashirama Senju, çocukluk arkadaşı ve rakibi Madara Uchiha ile birlikte Konaha'yı kurmuştur. Dünyadaki vizyonu ve mirası öldükten sonra bile köyü şekillendirmeye devam etmektedir. İkinci hokage olan Tobirama Senju yaşam süresi boyunca siyasi istikrarı sağlamaya çalışmıştır. Üçüncü hokage Hiruzen Sarutobi, dördüncü hokage Minato Namikaze, beşinci hokage Tsunade, altıncı hokage Kakashi Hatake ve yedinci hokage Naruto Uzumaki olarak bilinmektedir.