Eğitim Hz. Hud Kimdir? Hud Ne Demek?

Hz. Hud Kimdir? Hud Ne Demek?

25.08.2022 - 12:40 | Son Güncellenme:

Hz. Nuh'un torunlarından biri olan Hz. Hud, Ad kavmine peygamber olarak gönderilmiştir. Yunus Suresinden sonra indirilen Hud Suresi, toplam 123 ayetten oluşmaktadır. Bu surede, bolluk içindeki Ad kavminin ticaret yaparak zengin oldukları, zengin olduktan sonra Allah'a iman etmekten vazgeçip putlara tapmaya başladıkları anlatılır. Hz. Hud kimdir? İsmi hangi ayetlerde geçer? İşte, tüm detaylar.

Hz. Hud Kimdir Hud Ne Demek

 Hud Suresi dışında Araf Suresinde de Hz. Hud'dan bahsedilmektedir. Araf Suresi'nin 65. ayetinde, Hz. Hud kavmine "Hala iman etmeyecek misiniz? Yerleri ve gökleri yaratan Allah'tır. Onun azabından korkun." diyerek uyarmaktadır. 

Haberin Devamı

 Hz. Hud Kimdir?

 Hz. Hud, Nuh tufanından sonra gönderilen ilk peygamberlerden biridir. Diğer adı Nebiyullah olan Hz. Hud, tıpkı Hz. Muhammed gibi gençliğinde ticaretle uğraştı. Cömertliği ve yardımseverliğiyle tanınan Hz. Hud, peygamberliğini ilan ettikten sonra kavmini İslam'a davet etti. 

 Şuara Suresinde Hz. Hud kavmine şöyle seslenmektedir: "Bu dünya fanidir. Sizse sanki hiç ölmeyecekmiş gibi gösterişli binalar inşa ediyorsunuz." 

 Hud Ne Demek?

 Hud kelimesinin sözlük anlamı büyüklük ve ululuktur. Bu nedenle Hz. Hud'a bu isim verilmiştir.