Eğitim İkili Averaj Nedir, Neye Bakılır? İkili Averaj Nasıl Hesaplanır?

İkili Averaj Nedir, Neye Bakılır? İkili Averaj Nasıl Hesaplanır?

26.07.2022 - 15:54 | Son Güncellenme:

İkili averaj genel olarak iki takım arasında liderlik hesaplaması konusunda ele alınır. Önceki puanlamaya bakılır ve eğer puanlama eşit ise o vakit atılan ve yenilen gol sayısı üzerinden karşılaştırma gerçekleşir. İkili averaj nedir, neye bakılır? İkili averaj nasıl hesaplanır sizler için derledik.

İkili Averaj Nedir, Neye Bakılır İkili Averaj Nasıl Hesaplanır

 Maçlar ve takımlar üzerinden ele alınan ikili averaj, hangi takımın üst sırada olduğunu belirler. Bu durum aynı puanlamaya sahip olan takımlar için ele alınır. Böylece atılan ve yenilen golleri bakılmak suretiyle, yüksek averajı olan takım bir üst noktaya çıkar.

Haberin Devamı

 İkili Averaj Nedir?

 Takımların birbirleri arasındaki sıralamayı belirleyen matematiksel yapı ikili averaj olarak ifade edilir. Özellikle iki takım arasında ele alınır ve puanlama ile beraber atılan ve yenilen gollere bakılır. Tabii bunun dışında farklı kriterler de yine duruma bağlı olarak ele alınır.

 İkili Averajda Neye Bakılır?

 İkili averaj söz konusu olduğu zaman iki takım arasındaki puanlama eşit olduğu vakit, atılan ve yenilen gol üzerinden bakılan durumdur. Bu aradaki gol farkı bir takımı üst noktaya çıkarır. Aynı zamanda üçlü takım üzerinden de ikili averaja bakılabilir. Bu doğrultuda takımların birbirini yenmiş olduğu galibiyet ve mağlubiyetine bağlı olarak Matematiksel işlem gerçekleşir.

Haberin Devamı

 İkili Averaj Nasıl Hesaplanır? 

 Bu konuda ikili averaj hesaplaması iki takımın atmış olduğu golden yemiş olduğu golün çıkarılması ile beraber elde edilir. Böylece aradaki sayı farkının en yüksek olduğu takım diğer takımın üstüne çıkma hakkını elde eder.