Eğitim İkinci bahar üniversitesi! Tamamen ücretsiz

İkinci bahar üniversitesi! Tamamen ücretsiz

24.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’de her yıl 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanıyor. Yaşlılara saygı denilince akla ilk olarak huzurevleri gibi kurumlar geliyor. Peki 60 yaş üzerine özel olarak açılmış ve tamamen ücretsiz olan “Tazelenme Üniversitesi”ni duydunuz mu?

İkinci bahar üniversitesi Tamamen ücretsiz

DİDEM SEYMEN İstanbul - Tazelenme Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’ın önderliğinde geliştirilmiş bir sosyal sorumluluk projesi. Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 2016 yılında eğitime başlayan Tazelenme Üniversitesi’nin şu an 12 farklı üniversitede  üç bin öğrencisi var. 

Haberin Devamı

Prof. Dr. Tufan, Tazelenme Üniversitesi’ni, “Yaşlı bireylere yönelik eğitim olanaklarını genişletmek ve onların potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanımak amacıyla kuruldu. Ayrıca kişisel gelişim ve yeni beceriler kazanma fırsatları da sunularak yaşlıların sosyal ve entelektüel olarak aktif kalması destekleniyor” sözleriyle anlatıyor. Tufan “Ellerimizi onların üzerinden hiç çekmiyoruz, sağlık kontrollerini de belirli periyodlarda yaptırıyor, ilaçlarını yazdırıyor, tüm süreçlerinde yanlarında oluyoruz” diyor. 

ÖĞRENCİLER MUTLU 

Emekli öğretmen Hülya Kiraz (68), Tazelenme Üniversitesi’nin öğrencilerinden... Kep atıp mezun olduktan sonra “yüksek lisans” yaptıklarını belirten Kiraz, staj için LÖSEV’de çocuklara matematik ve satranç dersleri vereceği için çok heyecanlı. Eski Jandarma Komutanı Hüseyin Akça (87) da uzaydan felsefeye, sağlıktan pratik bilgilere kadar pek çok bilgiyi bu üniversitede öğrendiğini belirtiyor; stajını bakıma muhtaç hastaların bulunduğu “Mavi Ev”de onlara destek olarak gerçekleştireceğini söylüyor. Okula gideceği günü iple çektiğini belirten Emekli Öğretmen Muzaffer Ayaz (76) da memnuniyetini “Muhteşem bir grubumuz var, arkeolojik gezilere katılıyoruz. Birbirimize gidip geliyoruz, sinemaya, yemeğe gidiyoruz” sözleriyle anlatıyor. 

Haberin Devamı

İkinci bahar üniversitesi Tamamen ücretsiz