Eğitim İklim krizinin etkileri masaya yatırılacak

İklim krizinin etkileri masaya yatırılacak

18.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Etkileri artık küresel boyutta hissedilen iklim krizi, sağlık için de önemli risk teşkil ediyor. Bu duruma odaklanan İklim Kliniği, Yuvam Dünya Derneği liderliğinde, Hacettepe Üniversitesi ve Koç Üniversitesi iş birliğiyle kuruldu.

İklim krizinin etkileri masaya yatırılacak

EĞİTİM SERVİSİ - Bilim Kurulu, aralarında Prof. Dr. Emine Didem Kiraz Evci, Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, Prof. Dr. Levent Kurnaz, Prof. Dr. Melih Elçin, Prof. Dr. Utku Perktaş, Prof. Dr. Ceyda Açılan Ayhan, Prof. Dr. Hasan Bayram, Prof. Dr. Cansın Saçkesen, Dr. Zeynep Komesli ve Dr. Burçin İkiz’in yer aldığı akademisyenlerden oluşan İklim Kliniği projesi ilk etkinliğinde, sağlık bilimleri öğrencilerine özel konferans düzenliyor.

Haberin Devamı

“İklim Kliniği: Sağlık Bilimleri Konferansı” adıyla 20 Mayıs’ta ücretsiz ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek konferansta uzmanlar, öğrencilere ‘iklim krizinin neden bir sağlık krizi olduğunu’ anlatacak. Yerli ve yabancı önemli bilim insanlarının yanı sıra ünlü isimlerden Kerem Bürsin, Nil Karaibrahimgil, Buket Uzuner ve alanında uzmanların da katılacağı konferansta, iklim krizinde sağlık bilimleri öğrencilerinin nasıl roller benimseyecekleri de masaya yatırılacak.