Eğitim İlteber İsminin Anlamı Nedir? İlteber Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

İlteber İsminin Anlamı Nedir? İlteber Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

İlteber, cennet anlamına gelen bir isimdir. Eski Türklerde valiler için kullanılan bir unvandır. İlteber erkek çocukları için tercih edilen, eski Türkçe bir isimdir. İlteber Türk Kağanlığın’da, vergi toplamak üzerine görev yapan devlet görevlileri için kullanılan bir isimdir. İlteber isminin anlamı nedir? İlteber ne demek, ne anlamına gelir detayları ile derledik.

İlteber İsminin Anlamı Nedir İlteber Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

İlteber, eski Türkçe isimlerden biridir sıklıkla erkek çocuklar için kullanılır. Şam’da bulunan eski ünlü bir bahçenin ismidir.

Haberin Devamı

 İlteber İsminin Anlamı Nedir?

 İlteber cennet anlamına gelen bir isimdir. Şam veya Yemen'de olduğu söylenen eski ünlü bir bahçenin de ismidir. İlteber, İslam’dan önce eski Türk devletlerinde hükümdarlara verilen unvanlardan biridir. Eski Türklerde sıkça valiler için kullanılan bir isimdir.

 İlteber Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Eski Türklerde, vali için kullanılan İltiber aynı zamanda da kumandan anlamına gelen bir unvandır. İlteber, Türk Kağanlığı ve Hazar Kağanlığı siyasetinde hükümdarlar için sıkça kullanılan bir unvandır. Vergi toplayan ve bu toplanan miktarın belirli bir kısmını Türk kağanına veren boy başkanlarına İlteber demektedir.