Eğitim İltihak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İltihak Süresi Ne Demek?

İltihak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İltihak Süresi Ne Demek?

11.01.2022 - 17:09 | Son Güncellenme:

Geçmişte kullanılan bazı sözcükler günümüzde kullanımı tercih edilmeyebiliyor. Çünkü bu sözcükler yerine artık daha yeni ve güncel kelimeler kullanılmaktadır. Ancak tarihte kullanılan sözcükler zamanla karşımıza çıkabilir. Anlamı merak edilen tarihte yaygın kullanılmış olan sözcüklerden iltihak ne demek? TDK sözlük anlamı nedir? İltihak süresi ne demek tüm detayları ile derledik.

İltihak Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İltihak Süresi Ne Demek

İltihak sözcüğünün aslı lhk kökünden yani Arapçadan gelmektedir. Arapça lahak ve lahk kelimeleri ile aynı anlama sahiptir. Tarihte ise ilk kez Meninski'nin eserinde 1680 yılında kullanılmıştır. Dilimizde bu sözcük yerine farklı ve güncel kelimeler tercih edilmektedir.

İltihak Ne Demek?

İltihak kelimesi ile günlük yaşamda pek sık karşılaşmasak da resmi kurumlarda halen kullanılmaktadır. İltihak sözcüğünün kelime anlamı ise katılma ve katılım demektir.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İltihak kelimesi TDK sözlük anlamı katılma şeklindedir.

İltihak Süresi Ne Demek?

İltihak süresi katılma süresidir. Genellikle bir durum, görüşme sonrası geçerli olan 7 günlük süredir. Konkordato sonrası alınan kararların uygulanması için verilen süre olarak da açıklanabilir. Resmi kurumlarda halen kullanılan bir terimdir.