Eğitim İnsan kaynakları mesleki eğitimle gelişecek!

İnsan kaynakları mesleki eğitimle gelişecek!

31.10.2008 - 11:47 | Son Güncellenme:

AB destekli ve 15,4 milyon avro bütçeli İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişiminin teşvik edileceği bildirildi.

İnsan kaynakları mesleki eğitimle gelişecek

İKMEP Bölge Yöneticisi Nilüfer Erdem, yaptığı açıklamada, projenin mesleki eğitimin modernizasyonu ve kalitesinin arttırılması yoluyla insan kaynaklarının gelişiminin teşvik edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Haberin Devamı

İnsan kaynakları mesleki eğitimle gelişecek

Proje kapsamında Gaziantep, Diyarbakır, Van, Erzurum, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 8 ilde otomotiv, tekstil, makine, metal işleri, turizm, elektrik-elektronik, bilişim teknolojileri ve gıda sektörlerinde eğitim ve öğretim alanında pilot uygulamalar gerekleştirileceğini ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

"15,4 milyon avro bütçeli bu projeyle, iş gücü piyasası, meslek yüksek okulları ve mesleki teknik orta öğretim kurumları arasında istihdam amaçlı birliktelik sağlanacaktır. Projeyle mesleki eğitimin modernizasyonu ve kalitesinin arttırılması yoluyla insan kaynakları gelişiminin teşvik edilmesi hedefleniyor."

Erdem, projenin Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Orta Öğretim Genel Müdürlüklerine bağlı 16, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı 5 ve 8 meslek yüksek okulunda olmak üzere 29 pilot okulda uygulanacağını ifade etti.

Haberin Devamı

-İŞ PİYASASI İHTİYAÇ ANALİZİ YAPILACAK-

Erdem, proje kapsamında eğitim kurumları ve işletmeler arasında yakın ilişkilerin kurularak seçilen 8 pilot ilde yerel seviyede iş piyasası ihtiyaç analizi yapılacağını ifade etti.

Pilot 8 sektörde iş hayatının ihtiyaçlarına uygun olarak modüler eğitim programları oluşturulacağını ve pilot 5 mesleki eğitim merkezinin yeni modüler programlarla destekleneceğini, yönetici eğitimleri ve girişimcilik üzerine eğitim programları düzenleneceğini dile getiren Erdem, şunları anlattı:

"Sosyal ortaklar seçilen pilot illerde mesleki eğitim ve öğretimin daha cazip hale getirilmesine katkı sağlayacaktır. Proje kapsamında ayrıca yönetici ve eğitici personelin beceri ve yeterliliklerini artıracak eğitimler de düzenlenecek.

Yerinde inceleme yoluyla AB üyesi ülkelerde mesleki eğitim kurumlarının işleyişi ve sektörle işbirliğine dair çalışmalar yürütülerek, geliştirilen kapasite ve bilgi beceri ülkemize aktarılacak. Öğretmenlerin yeterliliklerinin arttırılması amacıyla eğitimler düzenlenecek."

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulunun yararlanıcı konumunda olduğu proje, Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı koordinesinde uygulanıyor.