Eğitim İran Tavuğu Nedir? Özellikleri Ve Yumurtlama (Kuluçka) Süresi Hakkında Bilgiler

İran Tavuğu Nedir? Özellikleri Ve Yumurtlama (Kuluçka) Süresi Hakkında Bilgiler

24.03.2022 - 16:29 | Son Güncellenme:

İran tavuğu nedir? Dünya üzerinde sayısını ve cinsini bilmediğimiz kadar farklı hayvan yaşamaktadır. Bunlar farklı şartlarda ve yaşam alanlarında değişik ırklarda bulunan hayvanlardır. Birçoğu belirli süre sonra besin olarak ta tüketilmektedir. Çeşitli isimlerle anılan bu canlılar farklı doğa ve ülkelerde yaşamını sürdürmektedir. İran tavuğu nedir detayları ile derledik.

İran Tavuğu Nedir Özellikleri Ve Yumurtlama (Kuluçka) Süresi Hakkında Bilgiler

İran tavuğu nedir? Bir diğer adıyla Beç tavuğu ilk olarak mısırlılar tarafından evcilleştirilmiş güney Afrika da bilinen av hayvanıdır. Anavatanı Afrika’dır ve ortalama 12 yıl yaşamaktadırlar. 

Haberin Devamı

İran Tavuğu Nedir?

Farklı isimlerle de anılan İran tavuğu Beç tavuğu ismi ile de tanınmaktadır. Afrika ülkesinde avlanmak ve tüketmek için en sık vurulan hayvan olarak bilinmektedir. İlk olarak bu tavuk Mısırlılar tarafından evcilleştirilmiş asıl olarak tokat tavuğu olarak bilinmektedir. Güney Afrika bölgesinin en çok avlanma amaçlı olarak tükettiği tavuk türü İran tavuğudur. Bu tavuğun yaşam alanı en sık olarak sahralardır. Doğru ve düzenli bakıldığı takdirde uzun süre yaşaması mümkün bir hayvandır. Besin olarak Güney Afrika ülkesinde sık şekilde tüketilmektedir. 

Özellikleri ve Yumurtlama (kuluçka) Süresi Hakkında Bilgiler

Bu İran tavuğunun özelliği oldukça bağışıklığı yüksek hayvanlardır. Yetiştirilmesi ve büyütülmesi en kolay tavuklar arasında bulunmaktadır. Asıl vatanı olan Afrika bölgesinde sık şekilde görülmektedir. Eti ve yumurtası oldukça lezzetli ve tüketilmesi zevkli olan bir tavuktur. Bu tavuğun kuluçka süresi yaklaşık olarak 24 veya 28 gün civarlarında olmaktadır. Bunun yanı sıra yumurtası diğer tavuklara nazaran daha küçük ama oldukça faydalı ve yararlıdır.

Haberin Devamı

En kolay ve yetiştirilmesi bakımından zahmetsiz olan bir tavuk türüdür. Etini ve yumurtasını sık şekilde tüketirler ve oldukça faydalı lezzetli yumurtası bulunmaktadır. Düzenli ve ideal koşullar olduğu takdirde yılda 100 tane civarı yumurtlama yapabilmektedir.