Eğitim İstanbul Kent Üniversitesi sağlık alanında büyüyor

İstanbul Kent Üniversitesi sağlık alanında büyüyor

07.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler ile Sanat ve Tasarım fakültelerinde eğitim hayatını sürdüren İstanbul Kent Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi’nin kuruluşu için de onay aldı.

İstanbul Kent Üniversitesi sağlık alanında büyüyor

Düzenlediği basın toplantısında Eczacılık Fakültesi’ne 2024-2025 akademik yılında ilk öğrencilerini alacaklarını duyuran İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü, bir sonraki yıl Mühendislik Fakültesi’ni, iki yıl sonra da Tıp Fakültesi’ni kurmayı hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul Kent Üniversitesi sağlık alanında büyüyor

Prof. Dr. Atsü

Taksim ve Kağıthane’de, şehrin merkezindeki iki kampüste eğitime devam ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Atsü, 4 fakülte, 2 meslek yüksekokulu ve 1 enstitüde yaklaşık 8 bin 500’ün üzerinde öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Atsü, şu bilgileri verdi:

*Üniversitenin Taksim Kampüsü’nde Diş Hekimliği, Sanat ve Tasarım fakültelerinin yanı sıra Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Yaşam Boyu Eğitim Merkezi de yer alıyor. Alman Hastanesi’nin eski binası olan kampüste, gelecek yıldan itibaren Eczacılık Fakültesi de olacak.

*İstanbul Kent Üniversitesi’nin Kağıthane’deki kampüsünde ise Sağlık Bilimleri ile İktisadi, İdari Sosyal Bilimler fakülteleri, Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu bulunuyor.

Haberin Devamı

*Üniversite, Sağlık Bakanlığı’nın da desteğiyle İstanbul’daki tüm hastanelerde sağlık bölümü öğrencilerine pratik eğitim olanağı tanıyor. Özel hastanelerde staj yapan öğrenciler, mezun olmadan işe girme şansı yakalıyor.