Eğitim Kadir Has ödülleri sahiplerini buldu

Kadir Has ödülleri sahiplerini buldu

23.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş insanı merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak ve tüm hayatı boyunca bilime, insanlığa ve eğitime verdiği hizmetleri taçlandırmak için bu yıl 18.’si düzenlenen Kadir Has Ödülleri’nin sahipleri açılandı.

Kadir Has ödülleri sahiplerini buldu

OZAN ÖMER KADÜKER - Kadir Has’ın vefatının 16. yıldönümünde, dün Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törende Üstün Başarı Ödülü Prof. Dr. Ziya Öniş’e verilirken, Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü ise Doç. Dr. Bengi Akbulut’un oldu.

Haberin Devamı

Öniş, ödülü kalkınmacı devlet ve küresel politik ekonomi, kalkınmanın ekonomi politiği, küreselleşmenin ve demokrasinin geleceği, yükselen güçlerin karşılaştırmalı politik ekonomisi ile Avrupa ve Türkiye politikaları konuları üzerine yaratıcı ve çığır açıcı çalışmaları, bu konular üzerine sunduğu özgün dersler ve titiz eğitmenliğinden dolayı aldı.

Bengi Akbulut ise kalkınmanın politik ekonomisi, politik ekoloji, kırsal ve çevresel dönüşüm, ekosistem ve ekonomi arasındaki teknolojik ve toplumsal ilişkiler; iklim krizine karşı adil dönüşümün politik ekonomisi alanlarında özgün ve yaratıcı çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü.