Eğitim Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

01.09.2021 - 14:12 | Son Güncellenme:

Kalp kalbe karşı çiçeğinin adını ilk defa duyan kişiler için oldukça merak konusu olmaktadır. Bu çiçek, sarkan bir bitki türüdür. Bu nedenle yüksek raflarda, masa kenarında ve kitaplıklarda konumlandırılır. Dekoratif olarak oldukça şık duran kalp kalbe karşı çiçeği, bir süs bitkisidir. Peki, Kalp kalbe karşı çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

Kalp kalbe karşı çiçeği, aydınlık ortamları sever, fakat direkt olarak güneş ışığına maruz kalmaktan pek hoşlanmaz. Bu durum çiçeğin gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Ofis ortamında ve evlerde sıklıkla yetiştirilen kalp kalbe karşı çiçeği, sofistike bir görünüme sahiptir. 

Haberin Devamı

 Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Nedir?

 Kalp kalbe karşı çiçeğinin kökeni Güney Afrika'dır. Sukulent türevi bir bitkidir. Aydınlık olan ortamları seven bu bitki, son derece şık ve naif bir görünüme sahiptir. Evlerde ve ofislerde sıklıkla yetiştirilen bir süs bitkisidir. 

 Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Bakımı

 Kalp kalbe karşı çiçeği, direkt güneş ışığı alan bölgede gelişim sağlayamaz, fakat aydınlık ortamları sever. Kalp kalbe karşı bitkisinin verimli bir gelişme gösterebilmesi için sabah güneşi ya da akşam güneşi alması yeterli olacaktır. Bitki susuzluğa karşı son derece dirençlidir. Toprağı tamamen kurumadan sulanmayı sevmez. Nötr ya da hafif asitli olan toprakları sever. 

 Kalp Kalbe Karşı Çiçeği Özellikleri

Hemen her toprakta gelişim gösterirler. 

Haberin Devamı

Fazla sulanmayı sevmez.

Yaprakları kalp şeklindedir.

Çiçekleri etli ve suludur. 

Direkt güneş ışığı almaktan hoşlanmazlar.