Eğitim Karate Nedir, Nasıl Yapılır? Karate Kuşakları Nelerdir?

Karate Nedir, Nasıl Yapılır? Karate Kuşakları Nelerdir?

09.11.2021 - 01:47 | Son Güncellenme:

Spor, her insanın ilgilenmesi gereken aynı zamanda vücut için oldukça yararlı olan bir alandır. Spor, sadece tek bir alandan değil farklı dallardan oluşur. Yani spor yapmak geniş bir çerçevedir. Karate bu spor dallarından yalnızca bir tanesidir. Müsabakaları da düzenlenen karate nedir? Nasıl yapılır? Karate kuşakları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Karate Nedir, Nasıl Yapılır Karate Kuşakları Nelerdir

Karate, hem bir spor dalı olmakla birlikte hem de bir dövüş alanıdır. İlk olarak Japonya'da ortaya çıkan karate, zamanla tüm dünyaya yayılmış ve spor dalı olarak kabul edilmiştir. Günümüzde de dünyaca ünlü müsabakalarda karate sporuna yer verilmektedir.

Haberin Devamı

 Karate nedir? Nasıl Yapılır?

 Karate, bir dövüş sporudur. Savuma ve karşı saldırı hareketlerinden oluşur. Aynı zamanda karate Japon savaş sanatı olarak da bilinir. Karate her zaman gelişimini arar. Bir dövüş sporu olmasına rağmen bunu tamamen ahlaki değerler çerçevesinde devam ettirir. Karate el ve ayak hareketlerini doğru kullanarak yapılır.

 Karatede amaç, savaşmak ve kendini korumaktır. Bunun için çeşitli teknik hareketler geliştirmiştir. Bu hareketler, özel eğitimler ile öğretilmektedir. Teknik bilginin ilerlemesi ile birlikte karatede kuşaklarda ilerler. Yani kişi bir üst kuşağa geçmeye hak kazanır.

 Karate Kuşakları Nelerdir?

 Karate toplamda 7 kuşak seviyesinden oluşur. Karateye ilk başlayanlar beyaz kuşak ile başlar. Son seviye ise siyah kuşaktır. Bu iki kuşak arasında ise beyazdan sonra olmak üzere sırasıyla sarı, turuncu, yeşil, mavi ve kahverengi kuşaklar yer alır.