Eğitim Karın Yağları Nasıl Erir? Karın Yağlarını Eritme Yöntemleri Nelerdir?

Karın Yağları Nasıl Erir? Karın Yağlarını Eritme Yöntemleri Nelerdir?

14.05.2021 - 16:29 | Son Güncellenme:

Karın üzerinde yer alan yağların erimesi oldukça zor olduğundan özel çalışmalar gerekmektedir. Bölgesel yağların erimesi için genellikle iyi bir diyet listesi ve özel egzersizler uygulanır. Özellikle karbonhidratlardan uzak durulan diyetler uygulanan ve özel egzersizleri bulunan karın yağları eritme yöntemleri nelerdir ve karın yağları nasıl eritilir tüm detaylarıyla derledik.

Karın Yağları Nasıl Erir Karın Yağlarını Eritme Yöntemleri Nelerdir

En zor eriyen bölgesel yağlar arasında karın üzerinde oluşan fazla yağ tabakası da yer almaktadır. Bu sebeple mevcut süreç içerisinde sağlıklı bir diyet listesi ile karın yağlarının erimesini geniş bir zamana yaymak gerekmektedir. Bu zaman süreç içinde diyet ile karın egzersizlerine destek sağlanarak sıkılaşma sağlanır. Karındaki fazlalıkları eritmeyi hedefleyen diyetler içinde patates, makarna ve ekmek gibi karbonhidratlar bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Karın Yağları Nasıl Erir?

Karın yağının erime aşamasına yüksek kaliteli karbonhidratlar dahil edilmelidir. Her gün ihtiyaç duyulan enerjinin çoğu proteinden gelmelidir. Protein diyeti yağ içeren yiyecekleri azaltmalıdır.

Karın erime aşamasında dikkat edilmesi gereken ana noktalardan biri diyetteki dengedir. Bu denge ile gün geçtikçe enerji tüketmeniz gerekiyor. Günde 5-6 öğün yemek yeme alışkanlığı edinmelisiniz.

Karın yağını eritmek için bedenin metabolizmasını ve sindirim sistemini hızlandıracak yiyecekler olmalıdır. Bu noktada ara öğünlerde ilk olarak metabolizmayı hızlandıran ürünler (kefir gibi) kullanılmalıdır. Bu şekilde yiyecekler daha hızlı sindirilecektir.

Karın Yağlarını Eritme Yöntemleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Karın yağlanmasını gidermek için egzersiz sırasında karın bölgesine özel hareketler yapılmalıdır. Bu alanda, alanın hareketine odaklanmanız gerekir (örneğin ileri geri hareket). Karın yağı eritirken koşmalı, yürümeli ve diyet listesine uymalısınız.

Karın bölgesindeki kalın deri nedeniyle diyette yağ ve süt ve süt ürünleri azınlıktadır. Nedeni karın bölgesindeki cildin incelmesidir. Bu sayede daha ince ve sıkı bir görünüme sahip olacaktır.

Karın yağının eritilmesi sürecinde gıdalardaki karbonhidrat tüketimi azaltılmalıdır. Günlük kalorilerin çoğu proteinden gelmelidir ve bu nedenle diyette protein bazlı besinler yer almaktadır.

Karın bölgesindeki yağları eritmek için egzersiz yapmak gerekir. Bölgedeki yağların erimesini hızlandıracak ve sarkma olmamasını sağlayacaktır. Egzersiz haricinde günlük su tüketimi 2,5 ile 3 litre arasında olmalıdır böylece vücut daha hızlı çalışarak sindirimi kolaylaştıracaktır.