Eğitim Keçiboynuzu Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir Ve Nasıl Kullanılır?

Keçiboynuzu Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir Ve Nasıl Kullanılır?

31.08.2021 - 15:55 | Son Güncellenme:

Keçiboynuzu bitkisi, baklagiller familyası içerisinde yer almaktadır. Bu ağaç çoğunlukla Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişmektedir. Keçiboynuzu ağacının meyvesinin insan sağlığına pek çok faydası bulunur. Keçiboynuzu çayı nedir? Faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.

Keçiboynuzu Çayı Nedir Faydaları Nelerdir Ve Nasıl Kullanılır

Keçiboynuzu ağacı yaklaşık 10 ya da 15 metreye kadar büyüyebilmektedir. Yaprakları ise yaklaşık 20 cm kadar uzayabilmektedir. Keçiboynuzu ağacı hiçbir mevsimde yaprak dökmez. Yaprakları oldukça sert ve bunun yanında koyu renklidir.

Keçiboynuzu Çayı Nedir?

Keçiboynuzu bitkisi farklı şekillerde tüketilebilmektedir. Bunlardan bir tanesi de çay şeklinde tüketmektir. Keçiboynuzu çayı sıcak olarak tüketilebileceği gibi soğuk bir şekilde de tüketilebilmektedir.

Kaynamış su içerisine miktarına göre keçiboynuzu kırılarak atılır. Yaklaşık 5 ile 10 dakika arasında demlenmesi beklenmelidir. Sonrasında bu çay gün içinde üç çay bardağına kadar tüketilebilmektedir.

Demlenen çay yaklaşık 3 gün boyunca buzdolabında saklanabilir. Soğuk olarak da tüketilmesi nedeni ile bu şekilde saklanmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Keçiboynuzu Çayı Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır?

Keçiboynuzu çayı özellikler çocuklarda ishal durumunun giderilmesini sağlamaktadır. Düzenli tüketimi kolesterolün düşmesine yardımcı olmaktadır. Keçiboynuzu çayı kolesterolü düzenlediği için dolaylı yoldan obezite oluşumunu da engellemektedir. Bunun yanında mide yanması gibi sindirim sistemi problemlerine iyi gelmektedir. Hamilelik döneminde meydana gelen kusma durumlarının giderilmesinde de son derece etkilidir.

Keçiboynuzu çayının antioksidan özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Diş ve diş eti rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bağırsakta bulunan parazitlerin giderilmesine yardımcı olur.