Eğitim Keratin İçeren Besinler Nelerdir? İçerisinde Keratin Olan Gıdalar

Keratin İçeren Besinler Nelerdir? İçerisinde Keratin Olan Gıdalar

04.08.2021 - 15:40 | Son Güncellenme:

Saç ve deri ile beraber tırnak söz konusu olduğu vakit keratin ön plana çıkar. Mutlaka vücutta dengeli bir şekilde bulunması gereken en önemli yapılar içerisinde yer alır. Peki, keratin içeren besinler nelerdir? İçerisinde keratin olan gıdalar hakkında detayları derledik.

Keratin İçeren Besinler Nelerdir İçerisinde Keratin Olan Gıdalar

Özellikle tırnakların ve saç kökleri ile beraber derinin sağlıklı olabilmesi için, belli oranda keratin bulunması gerekir. Temel bir protein olması ile beraber aynı zamanda birçok farklı sebze ve meyve gibi farklı gıdalar üzerinde bulunur.

Keratin İçeren Besinler Nelerdir?

Vücuttaki keratin oranını yükseltmek için bazı gıda türlerinin dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Bu konuda keratin oranını artıracak birçok farklı sebze ve meyve gıdaları yer almaktadır.

- Lahana
- Brokoli
- Pırasa
- Soğan ve sarımsak
- Karaciğer
- Balık
- Süt ve yoğurt

Keratin üretimini önemli oranda arttıran yukarıdaki sebze ve meyve besin kaynakları, mutlaka düzenli bir şekilde tüketilmelidir.

İçerisinde Keratin Olan Gıdalar

7’den 70’e mutlaka herkesin vücudunda belli oranda keratin bulunması gerekir. Özellikle tırnak bakımı ve saç kökleri ile beraber deri sağlığı noktasında büyük öneme sahiptir. Bu doğrultuda birçok farklı sebze meyve gıda türü içerisinde keratin yer alır. Özellikle lahana ve brokoli ile beraber pırasada oldukça yüksektir. Aynı zamanda süt ve yoğurt, karaciğer ve balık ile beraber soğan ve sarımsak gibi besin kaynaklarında da önemli oranda yer alır.

Keratin Faydaları Nelerdir?

Tırnaklar, vücut kılı ve saç ile beraber deri konusunda sağlıklı bir yaşam için keratin mutlaka vücutta bulunması gerekir. Bu konularda koruyucu bir etkisi vardır ve ayrıca ultraviyole ışınlarına karşı da vücudu koruma altına alır. Tırnakların ve saç kökleri ile beraber derinin güçlü olabilmesi adına, içerisinde keratin bulunan besin kaynaklarının düzenli tüketilmesi gerekir.