Eğitim Kıtmir Ne Demek? Kıtmir Köpeğin Hikayesi Nasıldır?

Kıtmir Ne Demek? Kıtmir Köpeğin Hikayesi Nasıldır?

12.03.2021 - 13:12 | Son Güncellenme:

Yapılan araştırmalar ve incelemelerde bazı isimlerin çok incelendiği fark edilmiştir. Kıtmir adlı isimde incelemeye alınan adlardan bir tanesidir. Gerek İslam dininde gerekse de diğer tevhit dinlerinde bu isim merak konusudur. Kıtmir ismi bir hayvana verilen isim olarak bilinmektedir. Bu hayvan hangi hayvandır? Kıtmir ifadesinin başkaca söyleniş şekilleri bulunmakta mıdır? İşte Kıtmir hakkında merak edilenler.

Kıtmir Ne Demek Kıtmir Köpeğin Hikayesi Nasıldır

 Kıtmir, Kuran-ı Kerimde de bahsi geçen Eshab-ı Kehf ile beraber bulunan köpeğe verilen isimdir. Halk arasında ve başka uluslarca da bilinen bu hikayeye aynı zamanda yedi uyurlar ismi de verilmektedir. Aynı zamanda hurma çekirdeğinde bulunan küçük şekildeki zara da bu isim verilmektedir.

Haberin Devamı

 Kıtmir Ne Demek?

 Kıtmir ismi, yedi uyurlar diye bilenen ve uzun müddet uyuyan Eshab-ı Kehf ile birlikte bulunan köpeğe verilen isimdir. Başka dillerde ketmir, katmir, Al-rakim, kratim olarak da bilinmektedir. Görüldüğü üzere bu hikaye başka milletler tarafından da bilinen bir hikayedir. 

 Kıtmir Köpeğin Hikayesi Nasıldır?

 Eshab-ı Kehf bir mağarada derin bir uykuya dalmışlardır.300 yıl uyuduğu bilinen bu yedi insanın yanlarında bulunan köpeğin ismi kıtmirdir.