Eğitim Kompulsif Ne Demek? Kompulsiyon Ne Anlama Gelir?

Kompulsif Ne Demek? Kompulsiyon Ne Anlama Gelir?

25.05.2022 - 14:25 | Son Güncellenme:

Kişinin iradesi ile kontrol edemediği davranışlarda bulunma eğilimi komposif olarak bilinir. Genelde obsesif kompulsif bozukluk üzerinden birinden bir yapıya sahiptir. Peki, Kompulsif ne demek? Kompulsiyon ne anlama gelir ayrıntıları ile derledik.

Kompulsif Ne Demek Kompulsiyon Ne Anlama Gelir

Kompulsif kelimesi tek başına iradenin kontrol edilemediği durumlardaki davranışları anlatır. Daha çok psikiyatrik bir problem olması ile beraber, bireysel tedavi yöntemleri ele alınır.

Kompulsif Ne Demek?

İrade üzerinden kontrol edilemeyen davranışlarda bulunma eğilimine kompulsif denir. İngilizce compulsive kelimesi üzerinden türemiş bir sözcüktür. Kısaca davranış bozukluğu olarak bilinir ve obsesif kompulsif bozukluk üzerinden ele alınır.

Kompulsiyon Ne Anlama Gelir?

Özellikle obsesif düşüncelerden dolayı kaynaklanan, bu yüzden tekrar eden davranışlar kompozisyon olarak bilinir. Genelde kişinin obsesif kompulsif bozukluk üzerinden yaşamış olduğu durum nedeniyle ortaya çıkar. Kişinin başına kötü bir şey gelmesini önlemek ya da stresten kurtulmak için yapmış olduğu psikolojik durumlar içerisinde gelir. Bazı olumsuz ve istenmeyen düşüncelerin ortaya çıkması ile birlikte, bireyin yaşamış olduğu psikolojik problemler arasında bulunmaktadır. Günlük yaşamımızda önemli oranda sekteye uğratan problemler içerisinde gelir.