Eğitim KPSS soruları sızdırıldı iddiasını ÖSYM yalanladı

KPSS soruları sızdırıldı iddiasını ÖSYM yalanladı

03.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası, adayları isyan ettirdi. Sınava katılan pek çok aday, sosyal medya paylaşımlarında KPSS’deki sorular ile Yediiklim Yayınları’nın deneme testlerindeki soruların birebir benzer olduğunu kaydetti.

KPSS soruları sızdırıldı iddiasını ÖSYM yalanladı

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ   - Twitter’da “KPSS’de ikinci FETÖ skandalı”, “Sınav iptal edilsin” başlıkları açarak yaptıkları yorumlarda soruların görsellerini yayınlayan adaylar, soru şıklarının yerlerinin bile değiştirilmediğine dikkat çekti. Bir kişi de KPSS sorularının 1 ay öncesinden 1000 dolara satıldığını söyledi.  

Haberin Devamı

İddiaların asılsız olduğunu kaydeden ÖSYM, dün şu açıklamayı yaptı: “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.” 

Şikâyet yağmuru 

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla ilgili eğitim sendikaları hukuki adımları atacaklarını açıklarken siyasi parti liderleri de konunun takipçisi olacakları yönünde paylaşımlar yaptılar. Birçok aday da CİMER’e başvurarak şikâyetlerini dile getirdi ve sınavın iptal olmasını talep etti. 

Yazarlar