Eğitim Lateks Nedir, Ne İşe Yarar? Latex Nerelerde Kullanılır?

Lateks Nedir, Ne İşe Yarar? Latex Nerelerde Kullanılır?

07.01.2022 - 14:28 | Son Güncellenme:

Gün içerisinde duyduğunuz ve anlamını bilmediğiniz birçok farklı kelime olabilir. Son zamanlarda oldukça fazla karşılaşılan kelimelerden birisi de lateks olarak bilinmektedir. Lateks kelimesini ilk kez duyduysanız sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Lateks nedir, ne işe yarar? Latex nerelerde kullanılır? Latex ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Lateks Nedir, Ne İşe Yarar Latex Nerelerde Kullanılır

 Latex kelimesi özellikle de son dönemlerde sıklıkla karşınıza çıkabilecek olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. Lateks daha çok ambalaj sektöründe kullanılmakta olan yapıştırıcı bir madde olarak bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Lateks Nedir, Ne İşe Yarar?

 Lateks özellikle ambalaj sektöründe kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Lateks, yapıştırıcı bir madde olarak ifade edilebilir. Sıvı olarak sürüldükleri takdirde yüzeyi etkin bir şekilde birbirlerine tutturma özelliklerinin olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. En çok ambalaj sektöründe kullanılsa bile birçok farklı sektörde de kullanıldığı bilinmektedir. Genel olarak lateks; kamyon, otomobil ve uçak lastiği üretiminde kullanılmakta olan bir malzeme olarak bilinmektedir. 

 Lateksler genel olarak doğadan elde edilen malzemelerde bulunmaktadır. Ancak bazı durumlarda sentetik latekslerin de kullanıldığını söylemek mümkündür. Sentetik lateks, maliyet bakımından daha ucuz olsa bile daha zayıf bir yapıya sahip olduğu da söylenebilir. Lateks, doğada yer alan birçok bitkinin salgıladığı sütlü bir bitki özütü olarak da bilinmektedir. Salgılanan bitki özütü, hava ile karşılaştığı zaman katılaşmaktadır. 

Haberin Devamı

 Latex Nerelerde Kullanılır?

 Latex günümüzde birçok sektörde kullanılmakta olan yapışkan malzemelerden birisi olarak bilinmektedir. Lateks özellikle; araba lastiği, ambalaj lastiği, prezervatif, araba lastiği, muayene eldiveni, balon ve silgi gibi daha birçok ürünün üretiminde kullanılmaktadır. Lateks genel olarak sağlık açısından bir tehlike oluşturmamaktadır. Ancak bazı durumlarda latex alerjik etkiler gösterilmesine neden olabilir.