Eğitim Lazkiye Nerede, Nereye Bağlı? Nüfusu Nedir?

Lazkiye Nerede, Nereye Bağlı? Nüfusu Nedir?

27.04.2023 - 13:56 | Son Güncellenme:

Coğrafyaya merakı olan birçok insanın bildiği bölgelerden biri de Lazkiye'dir. Lazkiye, Suriye'ye bağlı olan önemli kentlerinden biridir. Lazkiye hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Lazkiye Nerede, Nereye Bağlı Nüfusu Nedir

 Lazkiye, konum olarak Hatay'a yakın olması ile bilinir. Turistik olarak da fazla ziyaret alan önemli liman kentlerinden biridir. İklim olarak da ılıman olan ve ne aşırı sıcak ne de aşırı soğuk olan bir bölgedir. Turistlerin yoğun olarak tercih ettiği bölgelerden biri olan Lazkiye, iklimi ve liman kenti olmasından dolayı diğer illere göre daha avantajlı olarak tercih edilir. Nüfus yoğunluğu ise her geçen yıl daha da artmaktadır. 

Haberin Devamı

 Lazkiye Nerede, Nereye Bağlı?

 Lazkiye, ya da orijinal Arapça adıyla El Lazkiyye, Suriye'nin en önemli liman kentleri içerisinden biridir. Hatay'a oldukça yakındır. Hatay sınırının yaklaşık 80 km güneyinde bulunur. En çok bilinen özelliklerinden biri de tarihi evleri ve türbeleridir.

 Aynı zamanda göleti ile de önemli turistik bölgelerdendir. Keseb köyü ile Şatul Erzak turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerden biridir.58 kilometre kare yüzölçümüne sahip olan Lazkiye, neredeyse tamamen liman şehridir.

 Nüfusu Nedir?

 Son verilere göre ortalama 500 bin nüfusa sahip olan Lazkiye, büyük çoğunluğu Suriyeli halktan oluşur. Burada 1/5 oranında da Türk nüfusu bulunur. Şehir merkezinden yaklaşık 15 km kuzeyde yer alan Türkler, buralarda köylerde yaşamaktadır. Buradaki Türkmenler, Osmanlı zamanında ağırlıklı olarak İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden getirilen Bayır Bucak Türklerinden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

 Buralarda Arapların köylerine de rastlanmaz. Genel olarak ılıman bir iklime sahip olmaları da turistlerin tercih etmesini sağlar. Bu açıdan da en çok tercih edilen bölgelerden biri olmaktadır. Yıl içerisinde en yüksek sıcaklığın 39 civarı olduğu, en düşük ise -2'ye ulaştığı görülür.