Eğitim LGS 2024 Ne Zaman, Hangi Gün? LGS Başvuruları ve Sınav Tarihleri

LGS 2024 Ne Zaman, Hangi Gün? LGS Başvuruları ve Sınav Tarihleri

05.01.2024 - 16:07 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl uygulanan LGS liselere geçiş sınavıdır. Her yıl binlerce öğrencinin girdiği bu merkezi sınav sistemine göre öğrenciler aldıklarını puan türü üzerinden liselere yerleşir. TEOG sınavı yerini alan LGS’nin uygulanma tarihi yıldan yıla değişir. Sınava hazırlanmakta olan öğrenciler için sınav başvuru tarihleri ve sınav tarihleri önemlidir. ‘LGS 2024 ne zaman, hangi gün?’ diyorsanız işte detaylar...

LGS 2024 Ne Zaman, Hangi Gün LGS Başvuruları ve Sınav Tarihleri

LGS 8. sınıf öğrencilerin eğitim ve öğretim programları esas alınarak hazırlanan merkezi bir sınavdır. Liseye geçiş yapmak için öğrencilerin girdiği bir sınavdır. Tek günde iki oturum halinde yapılan LGS’de Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden öğrenciler sorumlu tutulur.  

Haberin Devamı

LGS 2024 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzuna ilişkin yaptığı açıklamada sınavın 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacağını duyurdu.  

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır." açıklamalarında bulundu.

LGS Başvuru Tarihi 

Haberin Devamı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süreci 2024 yılı için belli olmadı.