Eğitim LGS’de yerleştirmeler yarın açıklanıyor

LGS’de yerleştirmeler yarın açıklanıyor

25.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yaklaşık 1.2 milyon öğrencinin merakla beklediği tercih ve yerleştirme sonuçları yarın açıklanıyor.

LGS’de yerleştirmeler yarın açıklanıyor

OZAN ÖMER KADÜKER LGS ile öğrenciler, 16 Temmuz’a kadar, yerel yerleştirme ve merkezi sınav sonuçlarına göre lise için tercih yapmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin bu tercihlerini dikkate alıp liselere yerleştirme işlemini gerçekleştirerek, boş kalan kontenjanları da açıklayacak. Ardından liseler için nakil dönemi başlayacak. İki dönem halinde gerçekleştirilecek nakillerden, ilk yerleştirmede istediği okula giremeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler yararlanabilecek. 30 Temmuz’a kadar sürecek Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvuruları’nın sonuçları 2 Ağustos’ta açıklanacak.

Haberin Devamı

Kolejlerden geçiş

2-6 Ağustos tarihlerinde Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Başvuruları alınacak. 9 Ağustos’ta da sonuçlar açıklanacak. İki nakil döneminde hiçbir liseye yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 9-13 Ağustos’ta boş kontenjanlara göre yerleştirme işlemi yapılacak. Aralarında Robert, Alman, Üsküdar Amerikan gibi yabancı kolejlerin de bulunduğu sınavla alan özel okullar için kayıtlar sona ermişti. Ancak nakil döneminde öğrencilere özel okullardan devlet liselerine geçiş hakkı tanınacak. Bu durumda kontenjan açılan özel okullarda da ağustosta nakil dönemi kayıtları başlayacak.

‘Yeni döneme eylül ayında başlayacağız’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme eylül ayında başlayacağız inşallah” ifadesini kullandı. Selçuk, Twitter’dan yaptığı açıklamada, etkinliklerin yaz boyu telafi kapsamında devam ettiğini belirterek “Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir” paylaşımında bulundu.