Eğitim Lifestyle Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Lifestyle Ne Demek, Türkçesi Nedir?

20.07.2022 - 05:09 | Son Güncellenme:

Lifestyle kelimesi ile özellikle dergi ve gazetelerde karşılaşmak mümkündür. İngilizce bir kelime olan Lifestyle dilimize de İngilizceden geçmiştir. Lifestyle Türkçe anlam olarak yaşam tarzı, yaşam biçimi, hayat tarzı demektir. Lifestyle ne demektir ve Türkçesi ne anlama gelir sizin için derledik.

Lifestyle Ne Demek, Türkçesi Nedir

Lifestyle birleşik bir kelimedir ve dilimize bu şekilde geçmiştir. Lifestyle kelimesinin Türkçesi hayat tarzı, hayat biçimi ya da yaşam şekli anlamlarına gelir.

Lifestyle Ne Demek?

Dilimizde sıkça İngilizce kelime duymak mümkündür. Özellikle son dönemlerde günlük konuşma diliyle beraber internette de sıklıkla İngilizce kelimelerle karşılaşılmaktadır. Lifestyle kelimesi de sıkça karşımıza çıkan bir kelimedir ve anlamını bilmeyen kişiler tarafından merak edilir. Lifestyle İngilizce bir kelimedir ve yaşam biçimi, hayat tarzı anlamlarına gelir.

Türkçesi Nedir?

Lifestyle yaşam biçimi ya da hayat tarzı anlamına gelen İngilizce bir kelimedir. Life hayat ya da yaşam, style ise tarz ya da biçim anlamlarına gelir. Bu nedenle lifestyle olarak Türkçemize geçmiş olan kelimenin anlamı da yaşam biçimi ya da hayat tarzı demektir.