Eğitim Liposuction (Liposakşın) Nedir, Nasıl Uygulanır? Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Liposuction (Liposakşın) Nedir, Nasıl Uygulanır? Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

22.04.2022 - 15:08 | Son Güncellenme:

Liposuction; halk arasındaki adı ile “yağ aldırma” işlemi, hareketsiz yaşam tarzı ve yanlış beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak ortaya çıkan bölgesel vücut yağlanmalarına, kesin ve kalıcı bir çözüm olarak çare olmasa da bir çeşit vücut şekillendirme operasyonu olarak bilinir. Liposuction (Liposakşın) nedir, nasıl uygulanır sizler için derledik.

Liposuction (Liposakşın) Nedir, Nasıl Uygulanır Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir

 Liposuction, hiçbir durumda zayıflama ya da diyet reçeteleri gibi uygulanan bir zayıflama formülü de değildir.

Haberin Devamı

 Liposuction (Liposakşın) Nedir?

 Obezite gibi kilo sorunları olmayan ama bölgesel olarak zayıflama yöntemleri ile giderilemeyen yağlanmalara sahip olan kişilerde, bulunan vücuda daha iyi bir şekil kazandırılması ve fazla yağ dokusunun uzaklaştırılması için uygulanan cerrahi yöntemlere Liposuction (liposakşın) adı verilir. Halk arasında genellikle yağ aldırma işlemi olarak da bilinen liposuction geçmiş yıllardan günümüze kadar en çok uygulanan estetik operasyonlar arasında yer alır.

 Liposuction (Liposakşın) Nasıl Uygulanır? 

 Liposuction uygulaması; özellikle basen, kalça bel, karın, diz gibi bölgesel fazlalıkların ve inatçı yağlanmaların görüldüğü bölgelere uygulanır. Liposuction genellikle farklı yöntemlerle daha akışkan bir hale getirilen yağ dokularının 1-2 mm'lik kesiler içinden, 2-3 mm çapında olan uzun ve ince kanüller kullanılarak uzaklaştırılması ve vakumlanması şeklinde uygulanır.

Haberin Devamı

 Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

 Kadın ve erkek vücut yapılarının birbirinden farklı olması da yağlanma çeşitlerinin de daha farklı bölgelerde yoğunlaşmasına yol açar. Örneğin, kadınlar sıkça göbek, basen, kalça gibi inatçı yağlanma bölgeleri için uygulanır. Erkekler ise, daha çok sırt, meme, karın ve belin yan tarafları gibi bölgelerdeki yağlanmaların önemli ölçüde giderilmesi için de çaba gösterir.

 Teknolojinin estetik ve tıp alanda gösterdiği gelişmeler ise, uygulamanın da giderek daha fazla alanda yapılabilmesine önemli bir imkan tanır. Kadınların “tuzluk” bölgesi olarak da bilinen kol altı yağlanmaları, liposuction uygulamalarının başarı ile gerçekleştirildiği alanlar arasında yer alır. Kilo alımını önemli ölçüde kolaylıkla yağlanmaya maruz kalan diyet, çene altı bölgesi ve sporla giderilemeyecek olan en inatçı yağlanma yerlerinden birisidir.

 Liposuction, estetik bir uygulama bulunması sayesinde sürekli göz önünde bulunan çene altında herhangi bir iz bırakmadan bir uygulama yapılmasına da imkan verir. Bir çeşit liposuction uygulaması olarak da bilinen Lazer lipoliz tekniğinin kullanılmış olduğu vücut bölgeleri arasında, sürekli bir şekilde terleyen koltuk altı bezleri de gelir. Kişilerin hayatını büyük oranda kolaylaştıran koltuk altı bölgesine de lazer lipoliz uygulaması, bu bölgede oluşan terlemenin önüne de geçerek kişiye konforlu bir yaşam deneyimi yaşatır.