Eğitim Madde Ve Endüstri Nedir? Ders Notları Ve Konu Anlatımı

Madde Ve Endüstri Nedir? Ders Notları Ve Konu Anlatımı

16.06.2021 - 12:25 | Son Güncellenme:

Fen bilgisi ders konuları kapsamında ele alınan konulardan bir diğeri de madde ve endüstridir. Maddenin element sınıflandırmaları, fiziksel ve kimyasal değişimleri, ısı etkileşimi, asit ve bazlar, endüstri ve madde ilişkisi gibi birçok konu madde ve endüstri kapsamında ele alınan konu başlıklarıdır. Madde ve endüstri konusunun iyi kavranması ileride problem çözmede pek çok avantaj sağlamakta özellikle maddenin özelliklerine yönelik sınav sorularında başarı elde etmeyi olanaklı hale getirmektedir. Peki, madde ve endüstri nedir? Ders notları ve konu anlatımını sizler için derledik.

Madde Ve Endüstri Nedir Ders Notları Ve Konu Anlatımı

 Madde ve endüstri, Fen bilgisi 8.sınıf konularından biri olarak maddenin yapısının, hal değişimleri, ısı etkileşimini, kimyasal tepkime durumlarını ve endüstri ile arasındaki ilişkiyi inceleyen konulardır. Elementlerin sınıflandırılmasıyla başlayan konunun sonunda endüstriden bahsedilir.

Haberin Devamı

 Madde ve endüstri nedir?

 Belirli bir ağırlığı, duyusal olarak algılanma özelliği ve hacimsel anlamda yer kaplaması ile tanımlanan maddeler cansız veya canlı varlıklardır. Elementlerin sınıflandırılmasında metal, yarı metal, ametal şeklinde tanımlama yapılması maddenin özelliklerinden kaynaklanır.

 Fiziksel veya kimyasal değişim maddenin dış görünüşüne ya da içyapısına dair değişimlerdir. Kimyasal tepkimeler modellere ait moleküllerin yapısal değişim sonucu yeni bir madde meydana getirmesidir. Endüstri ise maddelerin tüketiminin ve ham madde üretiminin tamamını içeren alandır.

 Madde ve endüstri ders notları ve konu anlatımı

 Madde ve endüstri dersinde maddelerin mevcut yapılarına yönelik bilgilendirici konular anlatılır. Ülkemizde hangi endüstriyel ürünlerin üretildiği, ihracat ve ithalat kanallarımız bu konulardan bazılarıdır. Bir maddenin ne tür durumlarda değişime uğradığı, erime ısısı, buharlaşma ısısı, öz ısı gibi kavramlardan söz edilir.

Haberin Devamı

 Asitler ve bazların anlatıldığı ders notları arasında tepkimeye bağlı değişimlere, periyodik cetvelde maddelerin nasıl bir sıralamaya sahip olduğunu içeren bilgilere de detaylıca yer verilmektedir.