Eğitim Mandela Etkisi Nedir, Neden Olur? Mandela Etkisi Örnekleri Nelerdir?

Mandela Etkisi Nedir, Neden Olur? Mandela Etkisi Örnekleri Nelerdir?

23.02.2022 - 16:50 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda sıklıkla duyulmaya başlanan kelimelerden birisi de mandela etkisi olarak bilinmektedir. Özellikle kullanım alanları bakımından önemli taşıyan bir kelimedir. Bu bakımdan mandela etkisinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mandela etkisi nedir, neden olur? Mandela etkisi örnekleri nelerdir detayları ile derledik.

Mandela Etkisi Nedir, Neden Olur Mandela Etkisi Örnekleri Nelerdir

Mandela etkisi, günümüzde oldukça fazla karşılaşılan kelimeler arasında yer almaktadır. Mandela etkisi ilk olarak 2010 yılında ortaya atılmış olan bir kavram olarak ifade edilebilir.

Mandela Etkisi Nedir, Neden Olur?

Mandela etkisi, sadece bir veya bir kaç kişinin değil, dünya üzerinde yer alan geniş bir topluluğun, mevcut olan bir bilgiyi tamamen yanlış hatırlaması durumuna verilen bir isimdir. Mandela etkisi, 2010 yılında Fiona Broom isimli bir Blogger tarafından ortaya atılmıştır. Mandela etkisinde hatırladığınızı düşündüğünüz şeyin aslında tamamen farklı olduğunu görmeniz mümkün olmaktadır. Mandela etkisinin neden kaynaklandığıyla ilgili olarak ise üç farklı teori bulunmaktadır.

Mandela Etkisi Örnekleri

Mandela etkisi, adını Nelson Mandela'nın ölümünden almaktadır. Birçok kişi tarafından Nelson Mandela'nın seksenli yıllarda bir hapishanede hayatını kaybettiğine inanılmaktadır. Ancak 2013 yılında hayatını kaybettiğinde ölüm haberi birçok kişiyi üzüntüye uğratırken birçok kişinin de şaşırmasına neden olmuştur.

Haberin Devamı

La vache qui rit adlı peynir markasının logosunu hatırlayın. İneğin burnunda kocaman bir hızma olduğunu hatırladıysanız eğer, hatırladığınız hızma hiç bir zaman var olmadı.

Pokemon çizgi filminde ki Pikachu karakterinin kuyruğunda bulunan siyah nokta da hiç bir zaman olmadı.