Eğitim Menajer Nedir, Kime Denir? Menajer Ne İş Yapar, Nasıl Olunur?

Menajer Nedir, Kime Denir? Menajer Ne İş Yapar, Nasıl Olunur?

09.09.2022 - 01:42 | Son Güncellenme:

Menajer, ünlü kişilerin iş süreçlerini yöneten ve süreci takip eden kişilerdir. Organizasyonlarda tüm süreci detaylarıyla yönetir ve planlamaları eksiksiz yerine getirir. Temsil ettiği kişinin anlaşmalarını da menajerler yapar. Menajer nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur tüm detayları ile derledik.

Menajer Nedir, Kime Denir Menajer Ne İş Yapar, Nasıl Olunur

Menajer, beraber çalıştığı ünlü isimlerin işlerini kontrol eden kişidir. Çalıştıkları isimlerin başarılı bir profesyonel hayatı olmasını sağlarlar.

Haberin Devamı

 Menajer Nedir, Kime Denir?

 Menajer, birlikte çalıştığı ünlü ismin tüm iş süreçlerini ve organizasyonlarını takip eden kişidir. Menajer olmak için ülkemizde herhangi bir eğitim verilmez. Prodüksiyon şirketlerinde çalışarak sektörde kendini göstermiş kimseler sonrasında menajer olabilir. Temsil ettiği kişinin iş anlaşmalarını inceleyerek gerçekleştiren ve sanatçının imajını oluşturan da bu kişilerdir.

 Menajer sayesinde bir sanatçının çok iyi yerlere gelerek iyi işler başarması mümkün olduğu gibi aksi de mümkündür. Bu nedenle genellikle ünlü isimleri menajer seçerken önceki işlerine ve tanınmışlığına dikkat ederler. Sektörde sözü geçen ve herkes tarafından tanınan kişiler daha iyi menajer olur.

 Menajer Ne İş Yapar?

Haberin Devamı

 Menajerler, çalıştıkları isimlerin profesyonel ve başarılı bir iş hayatı olması için çalışırlar. Sanatçıların mesleki süreçlerini yönettiklerini söylemek de mümkündür. Sanatçının doğru işleri seçmesini sağlamak, katılacağı etkinliklere yapacağı hazırlıkları organize etmek menajer görevlerindendir. Sanatçının basın ile olan ilişkisini doğru şekilde sürdürmek ve doğru iletişim çalışmalarını gerçekleştirmek de görevlerindendir. Sanatçının imajını doğru yansıtmasını sağlamak ve iş hayatının ilerlemesini sağlamak menajerin görevidir. 

 Nasıl Olunur?

 Menajerlik ile ilgili eğitim veren herhangi bir program ülkemizde yoktur. Türkiye'de menajerlik tamamen usta-çırak ilişkisine dayanır. Organizasyon ya da prodüksiyon şirketlerinde elde edilen donanım ve tanınırlık ile mesleğe giriş yapmak mümkündür. Sektörde ne kadar fazla tanınır ve tanırsanız o kadar iyi menajer olursunuz.