Eğitim Merkezi Sinir Sistemi (Mss) Nedir? Mss İnfeksiyonları Neden Önemlidir?

Merkezi Sinir Sistemi (Mss) Nedir? Mss İnfeksiyonları Neden Önemlidir?

02.04.2021 - 13:03 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunda pek çok sistem bulunmaktadır. Merkezi sinir sistemi de o sistemlerden bir tanesidir. Merkezi sinir sistemi kısaca MSS olarak da adlandırılmaktadır. Merkezi sinir sisteminin ne olduğu ve merkezi sinir sisteminin infeksiyonlarının önemi araştırılan detaylar arasındadır. Son günlerde merkezi sinir sistemi ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki merkezi sinir sistemi (MSS) nedir? MSS infeksiyonları neden önemlidir? İşte merkezi sinir sistemi yani MSS ile ilgili tüm detaylar.

Merkezi Sinir Sistemi (Mss) Nedir Mss İnfeksiyonları Neden Önemlidir

Merkezi sinir sistemi beyin ve omurilik arasında kalmaktadır. Merkezi sinir sistemi ile ilgili birçok hastalık da yine yer almaktadır. 

Haberin Devamı

Merkezi Sinir Sistemi (MSS) Nedir?

Merkezi sinir sistemi sinir sisteminin büyük bir bölümünü temsil eden ve beyin omurilik arasında kalan bir vücut sistemidir. Merkezi sinir sisteminin tamamı beyin ve omurilikten oluşmaktadır. Bir takım yapılan araştırmalar sonucunda ise retina ve kraniyal sinirler de yine merkezi sinir sisteminde değerlendirilmektedir. Merkezi siniri sistemi çevresel sinir sistemi ile karakterize çalışmaktadır. Hemen hemen çevresel sinir sistemi ve merkezi sinir sistemi aynıdır. 

Merkezi sinir sistemine ait olan pek çok hastalık da yine yer almaktadır. Bunların en belirgini ise çocuk felci olarak bilinmektedir. Çocuk felci merkezi sinir sistemi hastalıkları arasında değerlendirilmektedir. Aynı zamanda yaşlılarda da sıklıkla görülen alzaymır hastalığı da yine merkezi sinir sistemi hastalıkları arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

Merkezi sinir sistemi beyin ile entegre çalışır. Burada duyu organlarının düşünmesini ve hafızada bilgi depolamasını sağlar. Kan basıncını kontrol etme ve hormonları da düzenleme görevi yine merkezi sinir sistemine aittir.

MSS İnfeksiyonları Neden Önemlidir?

Özellikle acil hekimlikte MSS infeksiyonlarının büyük bir önemi bulunmaktadır. Çünkü hızlı bir şekilde tanı koymak ve bir an önce tedaviye başlanması açsından doğru tedavi için gereklidir.